Jo ennen viimeistä otteluviikonloppua varmistivat Stadin Gimmat ensi kaudelle liigapaikan, tavoite 3/3 toteutui.

Liigakarsinta jatkui viikonloppuna kahdella pelillä. Perjantaina pelattiin kotihallissa viimeinen kotipeli tällä kaudella ja vastaan asettui Liigajoukkue KJT Haukat Keravalta. Helsingin IFK:lla oli alla kaksi voittoa kun KJT:lla puolestaan kaksi tappiota.

IFK käytti erikoistilanteet tehokkaasti hyväkseen KJT:n sortuessa jäähyilyyn. 5-1 voitossa kolme maalia tehtiin ylivoimalla ja neljännen maalin Miisa Klemola viimeisteli rangaistuslaukauksella. Ylivoimapelissä Marjut Klemola kunnostautui kahdella maalilla.

Sunnuntaina IFK:lla oli mahdollisuus voitolla Rovaniemen Kiekosta varmistaa Liigapaikka kaudelle 2019-20. Lappi Areenalla nähtiin varmasti tämän kauden fyysisintä peliä, kun molemmat joukkueet taistelivat jokaisessa tilanteessa loppuun asti. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen IFK onnistui toisessa erässä kolmesti, tälläkin kertaa erikoistilanteissa, kerran ylivoimalla ja kerran tasavajaalla.

Kolmannessa erässä RoKi tuli vielä kahden maalin päähän tilanteeseen 2-4, mutta ei onnistunut loppuminuuttien ylivoimasta ja kuudesta kenttäpelaajasta huolimatta enää tekemään maalia.

Lopputulos Rovaniemeltä 2-4 Stadille. IFK:sta pelin parhaana pelaaja palkittiin kaksi maalia viimeistellyt Jenna Grönroos. IFK:n naisten edustusjoukkue varmisti tällä voitolla paikan Naisten Liigaan tulevalle kaudelle.

– Tunteikas viikonloppu takana. On todella hieno suoritus, että varmistimme sarjanousun jo kahden otteluviikonlopun jälkeen. Ei näiden likkojen päitä kyllä huimaa. Joukkue on uskonut tekemiseensä koko kauden ajan ja luottamus omiin vahvuuksiin on vain korostunut näissä karsintapeleissä. Mestis-karsintojen ja osittain myös Mestiksessä vaivannut tehottomuus onnistuttiin kääntämään päälaelleen ja olemme olleet maalipaikoissa todella tylyjä. Maalivahtimme Sanni Ahola on myös antanut jokaisessa ottelussa joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Erikoistilannepelaaminen on myös ollut vahvaa, tiivisti päävalmentaja Saara Niemi joukkueen suorituksia.

Liigakarsintoja on jäljellä vielä kaksi peliä; perjantaina pelataan Keravalla vastassa KJT Haukat ja sunnuntaina Raumalla Lukko. Perjantaina peli alkaa klo 18:50 ja sunnuntaina klo 16:15. Molemmat pelit näkyy suorana Ruutu+ -palvelussa.