Helsingin IFK:n naisten joukkue oli jo edellisenä viikonloppuna varmistanut paikan Naisten Liigaan, joten kaksi viimeistä karsintapeliä olivat joukkueen sijoituksen kannalta merkityksettömiä. Molemmista vierasotteluista tuloksena 3-2 häviö.

Perjantaina Keravalla KJT Haukat vei pisteet maalein 3-2 ja samoin lukemin oli parempi sunnuntaina Rauman Lukko.

Kauden alussa joukkue asetti tavoitteekseen nousun Naisten Liigaan. Mestiksen karsintasarjan ja Mestiksen voittojen jälkeen Liigakarsinnan voitto sinetöi hienon kauden – Stadi palaa pitkän tauon jälkeen naisten korkeimmalle sarjatasolle. Tavoite saavutettu.

– Ei tuloksellisesti eikä pelillisesti päästy enää omalle tasolle viikonlopun otteluissa. Varsinkin perjantaina oli nähtävissä selkeä ulospuhallus koko joukkueelta. Toiseen erään vastustaja latoi kolme maalia neljään minuuttiin. Keskittyminen ja viimeiseen asti pelaaminen unohtuivat. Toki pitää antaa kunniaa myös vastustajalle, he halusivat voittaa enemmän kuin me.

Sunnuntain esitys oli jo parempi. Johdimme ottelua, mutta Lukko painoi lopussa tasoihin ja ohi. Kausi olisi ollut mukava päättää voittoon, mutta turha näitä viimeisiä pelejä sen enempää on muistella. Joukkueen masut olivat täynnä ja ansaitusti niin. Toukokuusta tähän päivään ollaan yhdessä harjoiteltu yli 200 kertaa ja jokainen myös paljon itsenäisesti. Matka on ollut unohtumaton, kiitos siitä jokaiselle pelaajalle ja johtoryhmän jäsenelle sekä tietysti IFK:n organisaatiolle ja yhteistyökumppaneille, jotka tämän kaiken mahdollistivat. Nyt kun ensi kauden sarjapaikka on tiedossa voi suunnitelmia alkaa viedä käytäntöön, veti yhteen päävalmentaja Saara Niemi kulunutta vuotta.

Kausi jatkuu vielä treenien ja pelien merkeissä huhtikuun loppuun saakka. IFK lähtee kamppailemaan A-tyttöjen suomenmestaruudesta Lappeenrantaan 27.-28.4. Naisten joukkueesta turnaukseen voi ikänsä puolesta osallistua 18 pelaajaa. Kauden 2019-2020 suunnitelmista tiedotetaan pian.