HIFK – KÄRPÄT 4 – 2 (0-0, 3-1, 1-1)

Ensimmäisessä välieräottelussa lähdettiin hakemaan asetelmia ottelusarjaan. HIFK lähti sarjaan ennakkosuosikkina, sen verran selkeästi stadilaiset olivat voittaneet kauden aikaisemmat kohtaamiset oululaisia vastaan. Ensimmäinen erä oli sekavaa peliä. Vaarallisimmat maalipaikat osuivat Kärpille, jotka IFK:n maalilla torjunut Iina Kuusela torjui varmasti. Erässä ei kirjattu tilastomerkintöjä. Torjunnat Kuusela seitsemän ja Kärpät Kati Asikainen 13.

Toisessa erässä kotijoukkue sai selkeästi pelistä paremmin kiinni. Ajassa 22:54 Emmanuelle Passard näki Henni Virtasen maalilla, joka siirtää kotijoukkueen tyylillä 1-0-johtoon. Toinen syöttäjä Mikaela Saukkonen. Ajassa 24:59 Michaela Pejzlova siirsi kotijoukkueen johdon lukemiin 2-0 Athena Locatellin syötöstä. Noin viisi minuuttia edellisestä Julia Liikala ohjasi kotijoukkueen 3-0-johtoon Locatellin laukauksesta. Toinen syöttäjä Karoliina Rantamäki. Ajassa 35:02 Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimalla, ja onnistui rikkomaan kuparisen Kuuselan takana. Maalintekijänä Aino Kaijankoski. Erä päättyi lukemiin 3-1. Torjunnat Kuusela kuusi ja Asikainen 15.

Kolmas erä alkoi IFK:n jäähyllä. Kärppien yritykset kilpistyivät IFK puolustukseen ja viimeisenä lukkona Kuuselaan. Ajassa 51:13 IFK sai mahdollisuuden lisätä johtoa ylivoimalla, mutta Kärpät kesti. Ajassa 54:57 IFK kannattajatkin heräsivät, kun Kärpät kavensi lukemat 3-2:een. Maalintekijänä Laura Männikkö. IFK pelasi kuitenkin erän lopun päättäväisesti ja rakensi useamman hyökkäyksen kohti Asikaisen maalia. Ajassa 58:11 Pejzlova löi viimeisen naulan peliin ja sinetöi IFK:n 4-2-voiton. Samassa ajassa Kärpät otti vielä aikalisän ja puhalsi uskoa riveihinsä. Kun reilu minuutti ennen loppua Kärpille tuomittiin vielä yksi kaksiminuuttinen, ei pelin voittajasta ollut epäselvyyttä. HIFK:lle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan. Torjunnat Kuusela viisi ja Asikainen 9.

Päävalmentaja Saara Niemi. – Ensimmäinen erä oli hermostunutta peliä mutta sen jälkeen saatiin omasta kiekollisesta pelistä kiinni. Uskallettiin pysyä kiekossa ja maalien kautta saimme vapautettua energiaa peliin.