HPK – HIFK 1- 3 (0-0, 1-1, 0-2)

Ottelusarjan neljännen pelin asetelmat olivat selkeät. HIFK johti ottelusarjaa lukemin 2-1 ja sarja oli tänään ekaa kertaa katkolla stadilaisille. Ensimmäisessä erässä HIFK kontrolloi ottelutapahtumia kuten edellisissäkin matseissa, HPK:n pyrkiessä kaikin keinoin rikkomaan IFK:n rintamaa. Ensimmäisessä erässä kiekko kävi jo lähellä useasti, mutta maaliin saakka sitä ei vielä hyvistä yrityksistä ja muutamasta ylivoimasta huolimatta saatu. Lukemat erän jälkeen 0-0. Torjunnat HPK Kassidy Sauve 17 ja HIFK Iina Kuusela kolme.

Ottelun toisessa erässä kova yritys jatkui. HPK:lle tuomittiin jäähy ajassa 21:53. HIFK pyöritti hyvin mutta ei vielä saanut aikaiseksi maalia. Ajassa 33:15 nähtiin ottelun avausmaali, kun Gimmojen puolustaja Athena Locatelli lähti nostamaan hyökkäystä. Locatelli laukoi kohti Sauvea ja seurasi upeasti irtokiekon, jonka siirsi maaliin. IFK 0-1-johtoon. Seuraavassa vaihdossa tapahtui erikoinen tilanne, kun Julia Liikala kuljetti kiekkoa, Karoliina Rantamäki luisteli HPK:n maalivahdin ja pelaajan välistä. Oman pelaajan maila rikkoutui ja iski maalivahdin kaulaan. Tilanteesta Rantamäelle tuomittiin 5 + 20min. jäähy estämisestä. Joukkue kesti hienosti viiden minuutin alivoiman, mutta jäähyn jälkeisessä vaihdossa HPK pääsi tasoittamaan pelin ajassa 38:31. Maalintekijänä Megan Delay. Erä päättyi lukemiin 1-1. Torjunnat Sauve 18 ja Kuusela 9.

Kolmas erä oli yhtä jännitysnäytelmää. Erän alussa HPK:lle tuomittiin neljä rangaistusta peräkkäin. Vasta neljäs ylivoima toden sanoi; ajassa 46:58 Matilda Nilsson iski kiekon Sauven taakse, syöttäjänä Michaela Pejzlova. Reilu pari minuuttia maalista ja HPK jälleen istunnolle. Ajassa 50:42 Pejzlova maalasi HIFK:n 1-3-johtoon. Syöttäjinä Emmanuelle Passard ja Krista Parkkonen. Erän lopulla HIFK:lle tuomitaan vielä rangaistus ja HPK otti aikalisän sekä Sauven pois maaliltaan. IFK puolusti uhrautuvasti ja sekunnit kuluivat stadilaisten hyväksi. Gimmoille kolmas voitto ottelusarjassa ja ansaittu paikka välieriin otteluvoitoin 3-1. Torjunnat viimeisessä erässä Sauve 20 ja Kuusela viisi.

Päävalmentaja Saara Niemi:
– Hatunnosto HPK:lle. Lähtivät sarjaan meitä valmiimpina ja meille kaksi ensimmäistä peliä oli todella vaikeita. Tasaisten pelien ansiosta pystyimme kasvamaan joukkueena ja olemme varmasti valmiimpia seuraavaan sarjaan.