IFK – HPK  3 – 2 (1-2, 1-0, 1-0)

Stadin Gimmojen pelit Naisten Liigassa jatkuivat perjantaisella kotiottelulla HPK Kiekkonaisia vastaan.  Ottelun ensimmäisen maalin teki HPK , kun IFK oli jäähyllä. Maali syntyi ajassa 12:04 Naisten Liigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkinaisen Riikka Norosen mailasta. Vain 22 sekuntia edellisestä, ja kiekko oli jälleen IFK:n maalissa. Tekijänä Nina Koukkula. Muutama minuuttia tästä ja IFK iski HPK:n hyvänolon tunteeseen.  Ajassa 14:21Emmanuelle Passard  sai syötön Clara Rozierilta, eteni määrätietoisesti kohti HPK:n maalia ja laittoi kiekon alanurkkaan, 1-2. Näin jatkui erän loppuun. Kokonaisuutena ensimmäisessä erässä HPK oli kotijoukkuetta aktiivisempi. Torjunnat IFK:n Iina Kuusela 14 ja HPK:n Salla Sivula 5.

Ottelun toisen erän alussa HPK sai rangaistuksen. IFK:n ylivoimapyörityksen päätteeksi edellisessä maalissa syöttäjänä toiminut Rozier maalasi upean 2-2-tasoituksen ajassa 23:30. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Michaela Pejzlova. Tämän jälkeen joukkueiden maalivahdit olivat pääosassa ja torjuivat molemmissa päissä upeita torjuntoja. Molemmat joukkueet saivat vielä yhdet ylivoimat mutta erä päättyi lukemiin 2-2. IFK oli erässä selkeästi aktiivisempi ja aloitteellisempi. Torjunnat erässä Kuusela 6 ja Sivula 14.

Kolmannessa erässä HPK painoi kovaa IFK:n maalille, mutta Gimmat puolusti uhrautuvasti viisikkona viimeisenä lukkonaan maalivahti Kuusela. Erän puolivälissä IFK sai hyvän mahdollisuuden ylivoimalla, mutta HPK kesti. Puolitoista minuuttia ennen loppua Passard ja Pejzlova pelasivat ensimmäistä Naisten Liiga-kauttaan pelaavalle puolustaja Siiri Yrjölälle upean maalipaikan, josta Yrjölä ei erehtynyt; 3-2. Ajassa 59:07 HPK:n valmennu otti aikalisän ja sen perään Sivulan pois maaliltaan. Gimmat kesti loppuun saakka ja pisteet jäivät Stadiin. Torjunnat kolmannessa erässä Kuusela 16 ja Sivula 5.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi iloitsi joukkueensa sinnikkyydestä.
– Vaikka tänään emme pystyneetkään pelaamaan kiekolla yhtä paljon kuin haluaisimme, oli se tärkein, eli taisteluilme kohdillaan. Ensimmäisen erän meillä oli hieman vaikeuksia HPK:n taitavien hyökkääjien kanssa. Ottelun kuluessa pystyttiin kuitenkin parantamaan peliä ja saimme käännettyä pelin rytmiä myös itsellemme. Pienet marginaalit oli tänään, peli olisi voinut kääntyä myös vastustajalle, mutta olimme sinnikkäitä ja usko omaan tekemiseen oli jälleen tapissa. Näiden asioiden, sekä parantuneen ylivoimapelin kautta, mahdollistimme voiton.

Pistenaiset:
Clara Rozier 1 + 1 = 2
Emmanuelle Passard 0 + 2 = 2
Michaela Pejzlova 0 + 2 = 2
Siiri Yrjölä 1 + 0 = 1

Iina Kuusela IFK 14 + 6 + 16 = 36
Salla Sivula HPK  5 + 14 + 5 = 24 (Poissa maalilta: 59:07-60:00)

Stadin Gimmojen seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 27.9. Vaasassa Sportia vastaan klo 15:30 alkaen. Seuraava kotiottelu pelataan sarjatauon jälkeen lauantaina 17.10. Kauniaisissa klo 16:20 alkaen. Vastustajaksi saapuu sarjanousija RoKi Rovaniemeltä. Osta liput matsiin Ticketmasterista tai seuraa Gimmoja Ruudun välityksellä!

FANEILLE TIEDOKSI : Seuraavassa kotiottelussa pääsee ostamaan Gimmojen kestomaskeja hintaan 15€/kpl (värit punainen ja sininen). Maskeja on myynnissä rajoitettu määrä. Ennakkotilauksia voi tehdä joukkueenjohtaja Johanna Sandqvistille sähköpostilla.