SPORT – IFK  0 – 8 (0-4, 0-3, 0-1)

Perjantaina upean kolmen pisteen kotivoiton HPK:sta kaivertanut Gimmojen joukkue matkasi varhain sunnuntaiaamuna kohti Vaasaa. Ottelu alkoi kotijoukkue Sportin kannalta ikävästi mutta IFK:n kannalta erittäin riemukkaasti, kun reilun minuutin pelin jälkeen puolustaja Athena Locatelli laukoi kiekon ohi Sportin maalia vartioineen Oona Mäen, 0-1. Maali oli Locatellin ensimmäinen Naisten Liigassa. Syötön maaliin antoivat Clara Rozier ja Siiri Yrjölä. Seuraavaa maalia jouduttiinkin odottamaan yli 13 minuuttia. Siinä ketju Rozier, Fanny Jalonen ja Emmanuelle Passard repivät syötöillään vaasalaisten puolustuksen, ja Passard pääsi laittamaan kiekon takakulmalta ohi Mäen, 0-2. Maalin syntyaika 14:19. Puolitoista minuuttia edellisen maalin jälkeen puolustaja Yrjölä löysi hyökkääjä Henni Virtasen paraatipaikalta. Virtanen otti kiekon haltuun ja laukoi, 0-3.  Kun erän kaksi viimeistä minuuttia alkoivat, kävi tsekkihyökkääjä Veronika Lorencova lisäämässä Gimmojen maalisarakkeeseen vielä yhden lisää ylivoimalla. Ajassa 18:04 syntyneen maalin syöttäjinä olivat Rozier ja Passard. Torjunnat ensimmäisessä erässä Sportin Mäki 17 ja Kiia Lahtinen neljä.

Ottelun toisessa erässä pyöri Passard-show. Ensin alivoimalla ilman syöttäjiä ajassa 24:20, 0-5 ja erän viimeisellä minuutilla toinen maali Yrjölän syötöstä. Osumien välissä nähtiin vielä Rozierin päivän ainoa osuma. Lukemat toisen erän jälkeen 0-7. Torjunnat Mäki 18 ja Lahtinen 3.

Kolmas erä meni hieman tasaisemmissa merkeissä, ja erässä nähtiin enää vain yksi maali. IFK:n kapteenina toiminut Johanna Kemppainen sai kunnian tehdä ottelun loppulukemiksi selkeät 0-8. Torjunnat kolmannessa erässä Mäki 10 ja Lahtinen 9. IFK:n maalissa pelanneelle nuorelle Lahtiselle puhdas nollapeli oli jo toinen tämän kauden Liigassa. IFK:n hieno voittoputki kasvoi jo viiteen otteluun. Ensi viikonloppuna Naisten Liiga on sarjatauolla U18 tyttöjen Leijonatapahtuman ja tyttökiekon rekrytointitapahtuma Girls Hockey Day-viikonlopun vuoksi.

IFK:n tehonaisena ottelussa häärinyt ranskalaishyökkääjä Emmanuelle Passard kommentoi ottelua: – Tavoittelimme syyskuun päättämistä voittoon. Ottelun teemana oli myös hyvä asenne ja työmoraali. On aina toki mukava tehdä maaleja, mutta paljon tärkeämpää minulle oli se kuinka pelasimme joukkueena. Tästä on hyvä jatkaa pienelle sarjatauolle.