MÄKELÄLLE ENSIMMÄINEN HATTUTEMPPU NAISTEN LIIGASSA

Sport – IFK  1 – 6  (0-1, 1-4, 0-1)

Lauantaina Vaasassa pelattiin Gimmojen alemman jatkosarjan sijoituksen kannalta merkityksetön ottelu. Edellisessä kohtaamisessa Malmilla IFK rökitti vaasalaiset murskalukemin 12 – 4.

Ottelun ensimmäinen erä oli Gimmojen hallinnassa. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli IFK:n jäähy, jonka Nenna Mehtonen sai koukkaamisesta. Vaasalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet ohittamaan Gimmojen maalissa pelannutta Sanni Aholaa. Seuraavan merkinnän sai Sport, kampitettuaan ensimmäistä otteluaan IFK:ssa ja Naisten Liigassa pelannutta puolustaja Athena Locatellia. Tämän ylivoiman aikana IFK onnistui maalinteossa kun Johanna Kemppainen pyssytti kiekon ylänurkkaan. Syöttäjinä osumassa Emmi Juusela ja Krista Parkkonen. Kemppaisen kauden 15.maali jäi erän ainoaksi osumaksi. Torjunnat Sport Oona Mäki 12 ja IFK Ahola viisi.

Toisessa erässä maaleja nähtiinkin sitten kaikkiaan viisi kappaletta. Maalinteon aloitti Gimmat ja Miressa Mäkelä joka napautti Karoliina Rantamäen vaasalaispuolustukselta nappaaman kiekon suoraan syötöstä verkkoon. Pari minuuttia tästä ja IFK:n ranskalaispuolustaja Locatelli nousi omalta alueelta kohti vaasalaisten maalia ja syötti Veronika Lorencovalle. Lorencovan laukauksesta tulleen reboundin iski verkkoon Nina Koskela. Maali oli Koskelalle ensimmäinen jatkosarjassa. Seuraava IFK-maali näki päivänvalon ajassa 33:00. Nopeajalkainen Juusela nappasi vaasalaispuolustuksen epäonnistuneen syöttöyrityksen ja paineli kohti Mäkeä sijoittaen kiekon hienosti verkon perukoille. Syöttöpiste merkattiin Fanny Jaloselle. Seuraavan maalin teki Sportin Elina Ojala. Erän viimeisen tilastomerkinnän ja maalin kirjautti kuitenkin Gimmat ja Mäkelä. Parkkonen avasi IFK:n maalin takaa Rantamäelle, joka jatkoi keskialueelle Kemppaiselle joka vapautti Mäkelän läpiajoon. Lukemat 1-5 Gimmoille. Torjunnat toisessa erässä Sport Mäki 10 ja IFK:n Ahola neljä.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue kärsi kaksi 2-minuutin rangaistusta, joiden aikana vain IFK onnistui kasvattamaan maalisaldoaan. Ajassa 49:42 Mäkelä viimeisteli hattutemppunsa Rantamäen ja Locatellin syötöistä. Kolmella maalilla Mäkelä nosti kauden maalimääränsä 12:sta. Torjunnat Sport Mäki 13 ja IFK Ahola 17.  Vierasjoukkueelle ansaittu voitto.

IFK:n parhaana pelaajana ottelussa palkittiin hyökkääjä Veronika Lorencova. Sport:in parhaana palkittiin Jenniina Kuoppala.

Hattutempun tekijä Mäkelä kommentoi ottelua: ”Alku oli meiltä vähän tahmeaa eikä oikein päästy omalle tasolle. Loppua kohden saatiin kuitenkin vähän parannettua ja maalipaikkoja tuli. Otettiin henkisesti tärkeä voitto ja tottakai onnistumiset lisäävät itseluottamusta”.