ISO JOUKKO STADILAISTEN RUNKOPELAAJISTA JATKAA

 

IFK:n Naisten kauden 2020-21 joukkueen esittely etenee joka viikko. Tähän mennessä olemme julkistaneet viiden pelaajan sopimukset. Joukkueen runkopelaajista iso osa jatkaa Gimmojen toiselle kaudelle Naisten Liigassa.

Puolustuspäähän aiemmin julkistetun Krista Parkkosen lisäksi on kiinnitetty Petra Lamminaho, 19, Nenna Mehtonen, 18, ja Mikaela Saukkonen, 20. Kolmikosta erityisesti Mehtonen otti menneellä kaudella ison roolin punaisten puolustuksessa.

– Viime kausi oli nousujohteinen omassa kehityksessä ja joukkueenakin mentiin paljon eteenpäin. Näytettiin kaikille, että pystytään pelaamaan laatukiekkoa Naisten Liigan kärkijoukkueita vastaan.

– Omat fiilikset tulevaisuudesta on odottavat. Toivotaan, että pian päästäisiin harjoittelemaan joukkueen kanssa ja kaikki palaisi pikkuhiljaa normaaliksi. Jäällekin on jo ikävä. Viimeisen viikon aikana olen nähnyt lähes joka yö unta siitä että olen jäällä.

Hyökkäysosastolla aiemmin julkistetun naiskiekkolegenda Karoliina Rantamäen seurana jatkavat hänen ketjukavereinaan ison osan kaudesta pelanneet Johanna Kemppainen, 22, ja Miressa Mäkelä, 20, sekä kokeneet Fanny Jalonen, 30, ja Nina Koskela, 28. Nuorten osastoa edustavat Michaela Huhtala, 19, Emmi Juusela, 17, Ida Pasanen, 18, Anni Pere, 16, ja Henni Virtanen, 17. Ykköskentän sentterinä ison osan kaudesta pelannut Kemppainen odottaa itseltään ja joukkueelta paljon alkavalla kaudella.

– Edellinen kausi oli upea debyytti liigassa koko joukkueelta, kehityin henkilökohtaisesti pelaajana ja mentiin eteenpäin koko joukkueena. Odotan kovasti jo jäille pääsyä ja joukkueen kanssa treenaamista sekä kauden alkua! Paljon jäi vielä hampaankoloon edelliskaudelta. Tällä kaudella tullaan kyllä kovaa.

– Oma roolini on olla sellainen perus varma suorittaja ja esimerkillinen joukkuepelaaja, sitä pyrin jatkamaan myös alkavalla kaudella.

Stadin Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi näkee tilanteen joukkueen kannalta mielenkiintoisena.
– Suurimmalla osalla runkopelaajistamme parhaimmat pelivuodet ovat vasta edessä. Yhteiset kokemukset kuluneelta kaudelta ovat tärkeä voimavara kohti tulevaa. On hienoa jatkaa työntekoa heidän kanssaan, taas voi nostaa rimaa hieman korkeammalle.

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto / Riku Laukkanen