NUORET PUOLUSTAJAT OTTAMASSA SEURAAVAA ASKELTA

 

IFK:n naisten joukkue on kiinnittänyt alkavan kauden joukkueeseensa kaksi oman ikäluokkansa kärkipuolustajaa.

Satu-Maaria Vihervuori, 16, on IFK:n yhteistyöseuran Red Wingsin (nykyinen Reds) kasvatti, joka pelasi viime kaudella IFK:n naisten Akatemia-joukkueessa Naisten Mestis-karsintaa, Mestistä sekä yhden ottelun myös Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa.

– Naisten Liiga on ollut mulle aina yksi unelma ja oon tosi innoissani et pääsen just tähän jengiin näiden tyyppien kanssa kehittymään!

Siiri Yrjölä, 15, Kiekko-Vantaan kasvatti, joka pelasi viime kaudella Naisten Mestis-karsintaa sekä Mestistä KJT Haukkojen naisten joukkueessa. Yrjölä pelasi myös Tyttöleijonissa Slovakian U18 MM-kisoissa. Hänen isosiskonsa Sara, 22, pelaa Kiekko-Espoossa. Niin Siiri kuin Satukin ovat aloittaneet ja pelanneet jääkiekkoa tähän asti enimmäkseen poikien joukkueissa.

– Olen innoissani, kun pääsen ensi kertaa Naisten Liiga-joukkueeseen mukaan, jossa minulla on hyvät mahdollisuudet kehittyä pelaajana sekä henkisesti että fyysisesti.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi on iloinen Vihervuoren ja Yrjölän liittymisestä joukkueeseen.

– Satu ja Siiri ovat -04 ikäluokan lahjakkaimpia puolustajia. Lahjakkuudella tarkoitan erityisesti halua ja intoa harjoitella. Työnteon lisäksi molemmilla on hyvät laji- ja pelitaidot sekä pelikäsitys, joten valmiudet lähteä pelaamaan Naisten Liigaa on erittäin hyvät.