IINA KUUSELA JA KIIA LAHTINEN GIMMOJEN UUDET MAALIVAHDIT

IFK:n naisten joukkueen maalivahtiosasto uudistuu tulevalle kaudelle. Joukkueen ykkösmaalivahtina menneet kaksi kautta pelannut Sanni Ahola lähtee USA:n yliopistosarjaan St. Cloud Staten yliopistoon. Stadin Gimmojen menneen kauden maalivahdeista Lumi Jääskeläinen, 21, jatkaa punaisissa. Uusina maalivahteina joukkueeseen liittyvät Helsingissä syntynyt ja KalPa:n naisissa viimeiset kaudet pelannut Iina Kuusela, 23, ja tyttöjen U18-maajoukkueeseen kuuluva porvoolainen Kiia Lahtinen, 16. Myös Kuuselalla on tilillään maajoukkue-edustuksia tyttöleijonissa.

Gimmojen maalivahtivalmentajan Tuukka Hämäläisen odotukset maalivahtikolmikon osalta ovat korkealla.
– Iina Kuusela tuo uutena kasvona Gimmojen häkkäriosastolle rutkasti kokemusta nuoresta iästään huolimatta. Iinan vahvaa tekemistä kun päästään ruokkimaan, niin uskon että tulevalla kaudella tulee jälki olemaan vakuuttavaa.

– Lumi Jääskeläinen on viimeisen kahden kauden aikana vienyt omaa pelaamistaan huimasti eteenpäin. Uskon kehityskaaren jatkuvan vahvana myös tulevalla kaudella.

– Kiia Lahtinen kävi haistelemassa Liiga-pelejä jo menneellä kaudella ja osoitti erittäin kypsiä otteita. Valtavan potentiaalin omaava lupaus pääsee tulevalla kaudella harppomaan seuraavia portaita ylöspäin. Koossa on erittäin vahva kolmikko.

Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi on tyytyväinen tulevan kauden maalivahtikolmikkoon.
– Onhan tämä hieno tilanne, että meillä on kolme eteenpäin pyrkivää, erilaiset vahvuudet omaavaa maalivahtia ja persoonaa. Kolmikko tietää kilpailutilanteen, mutta ottavat haasteen positiivisella tavalla vastaan, ja ovat valmiita laittamaan itsensä likoon arjessa, mutta myös kehittämään toinen toistaan sekä joukkuetta.