PERELLE ENSIMMÄINEN MAALI NAISTEN LIIGASSA

IFK – APV 8 – 0  (1-0, 2-0, 5-0)

Stadin Gimmat sinetöivät lauantaina ykkössijansa Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa. Ottelu pelattiin IFK:n yhteistyöseuroihin kuuluvan GrIFK:n kotihallissa Kauniaisissa. Aiemmin päivällä IFK oli järjestämässä Kauniaisissa tytöille tarkoitettua avointa jäätapahtumaa yhdessä GrIFK:n kanssa.

Itse ottelu lähti kotijoukkueelta hieman tahmeasti liikkeelle. Edellisen viikonlopun TPS-otteluista muuttunut Gimmojen kokoonpano ei heti toiminut kuin Strömsössä. Näin ollen ensimmäisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Emmanuelle Passardin kauden 27. maali ajassa 15:21. Maaliin ei merkitty syöttäjiä. IFK:n maalissa Lumi Jääskeläinen puuttui peliin erän aikana viisi kertaa ja APV:n maalilla Riina Valkama torjui 17 kertaa.

Toisen erän alkuun Miressa Mäkelä päätti jättää tahmeuden taakseen, harhautti alavutelaispuolustajan, siirsi kiekon rystyltä kämmenelle ja sijoitti kauden seitsemännen maalinsa Valkaman taakse ajassa 21:29. Vain alle minuutti edellisestä kun Caroline Shaunessy ampui siniviivalta upean laukauksen nostaen Gimmojen maalimäärän kolmeen. Syöttäjinä Henni Virtanen ja Nina Koskela. Gimmat pääsivät yrittämään lisämaaleja vielä kahden ylivoiman verran tuloksetta. Erän torjunnat kertovat oleellisen hallinnasta: Jääskeläinen kolme ja Valkama 31.

Ottelun kolmannen erän kaksi ensimmäistä minuuttia sai alavutelaiset todennäköisesti toivomaan jo ottelun loppua, sen verran vauhdikkaasti IFK aloitti erän. Lukemat 4-0 viimeisteli Emmi Juusela ajassa 40:12, syöttäjinä Johanna Kemppainen ja Mäkelä. Vain 20 sekuntia edellisestä ja maalintekijänä Kemppainen, syöttäjinä Nenna Mehtonen ja Shaunessy. Vain puolitoista minuuttia edellisestä ja Anni Pere napautti avausmaalinsa Naisten Liigassa; 6-0. Syöttäjänä Passard. Peren osuman jälkeen APV käytti aikalisän herättääkseen joukkueen vielä viimeisen kerran. Reilu kuusi minuuttia ennen loppua Gimmojen Sanna Kolehmainen kiskaisi kauden avausmaalinsa, 7-0. Syöttäjät osumassa Fanny Jalonen ja Koskela. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Mäkelä, joka yllätti rannelaukauksellaan Valkaman. Syöttäjiksi Kemppainen ja Ida Pasanen. Torjunnat Jääskeläinen kahdeksan ja Valkama 16.

IFK:n parhaana pelaajana ottelussa palkittiin hyvällä jalalla koko ottelun viilettänyt hyökkääjä Miressa Mäkelä. Kotijoukkueen tsemppariksi valittiin Ida Pasanen. APV:n parhaana palkittiin 64 torjuntaa urakoinut Riina Valkama ja tsempparina Pinja Niemistö.

Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi tiivisti ottelun positiiviset asiat:
”Peli lähti heikosti liikkeelle meiltä ja eka erä meni hakemiseen. Positiivisia asioita mielestäni tänään oli Jääskeläisen nollapeli, Peren ensimmäinen maali naisten Liigassa, Kolehmaisen kauden avausmaali ja Akatemiasta nostetun Satu-Maaria Vihervuoren ensimmäinen liigapeli. Vaikka 1. erässä unohtui työntekeminen, niin onneksi joukkue halusi kunnioittaa uutta yleisöä ja Naisten Liigan paikkakuntaa nostamalla tasoaan pelin loppua kohden”.

Ensi viikonloppuna Gimmat matkaavat Vaasaan ja Raumalle. IFK:n seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 23.2. Vastustajaksi tuohon puolivälieräsarjaan tulee ylemmän loppusarjan 2. sijoittunut joukkue eli joku kolmikosta Kiekko-Espoo, KalPa tai Kärpät.