SAUKKOSELLE URAN ENSIMMÄINEN LIIGAMAALI

TPS – IFK 1 – 4  (0-0, 0-3, 1-1)

Lauantaina TPS:n selkein 5-0- lukemin kotonaan päihittänyt IFK:n naisten joukkue matkasi sunnuntaina Turkuun. Edellispäivän onnistunut debyytti Nordikselle pyyhittiin mielistä viimeistään ensimmäisen erän aikana, jolloin joukkue hyökkäsi kohti Riikka Oinosen vartioimaa TPS-maalia tuloksetta. Torjunnat TPS Oinonen 11 ja IFK:n Sanni Ahola kahdeksan.

Ottelun toisessa erässä Gimmojen kuparisen rikkoi kapteeni Karoliina Rantamäki. Hän nappasi Caroline Shaunessyn maalille ampuman kiekon reboundista, kiersi TPS-maalin ja laittoi kiekon maaliin ns. vanhanaikaisella. Maali oli Rantamäelle kauden 14. Rantamäen osuma avasi IFK:n ketsuppipullon. Alle minuutti edellisestä ja IFK pääsi vastahyökkäykseen. Fanny Jalonen tarjoili Ida Pasaselle joka jatkoi Emmi Juuselalle. Juuselan laukauksesta kimmonneen paluukiekon iski maaliin Pasanen; 0-2. Erän lopulla Gimmat onnistui maalinteossa vielä kertaalleen. Koko Naisten Liigan Joulukuun Kuukauden pelaajaksi valittu IFK-hyökkääjä Emmanuelle Passard teki ylivoimalla kauden 26:nnen maalinsa napattuaan kiekon turkulaisten puolustukselta. Lukemat toisen erän jälkeen 0-3. Torjunnat Oinonen 16 ja Ahola 13.

Ottelun kolmas erä alkoi helsinkiläisten komennossa. Gimmojen joukkueessa tällä kaudella niin hyökkääjänä kuin puolustajanakin pelannut Mikaela Saukkonen teki terävän käännöksen omassa päässä, karisti karvaajan kannoiltaan ja lähti jalalla nostamaan hyökkäystä. Maisemien vauhdilla vaihtuessa hän huomasikin olevansa lopulta nokikkain Oinosen kanssa ja sijoitti kiekon varmasti ohi turkulaisvahdin. Osuman syntyaika oli 41:05. Syöttäjäksi osumaan merkittiin Jalonen. Osuma oli Saukkosen ensimmäinen Naisten Liigassa. Tämän jälkeen ei enää stadilaisosumia syntynyt. Ajassa 46:53 turkulaisten Elina Heikkinen pääsi rikkomaan Aholan kuparisen, lukemat 1-4. Enempää osumia ei ottelussa nähty.

Voittoisan lopputuloksen myötä IFK varmisti paikkansa Naisten Liigan Alemman Jatkosarjan kahden parhaan joukossa ja Naisten Liigan helmikuussa alkavissa Playoffseissa. Joukkueella on alemmassa jatkosarjassa jäljellä vielä yksi kotiottelu APV:ta vastaan joka pelataan yhteistyöseura GrIFK:n kotihallissa Kauniaisissa ensi lauantaina klo 17:25 alkaen. Helmikuun alussa Gimmat matkaavat vielä Vaasaan ja Raumalle vierasotteluihin.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin TPS:lta Sinna Varjonen ja IFK:lta Emmanuelle Passard.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi summasi viikonlopun antia: ”Joukkue nosti omaa pelillistä tasoaan viime viikonlopusta hienosti. Nostan hattua joukkueelle, sillä moni pelaaja pelasi kauden parasta peliä Nordiksella vaikka ottelussa oli normaalia enemmän yleisöä ja sitä kautta painetta. Tämä viikonloppu oli meille hyvää valmistautumista tuleviin playoff-peleihin, joihin nyt varmistimme paikkamme ensimmäistä kertaa Stadin Gimmojen historiassa”.