IFK – SPORT 5 – 0 (1-0 , 3-0 , 1-0)

Perjantain voitokkaan Ilves-ottelun jälkeen IFK:ta vastaan asettui Vaasan Sport. Ottelun ensimmäisestä maalista ja tilastomerkinnästä vastasi IFK ja puolustaja Nenna Mehtonen, joka ajassa 04:09 yllätti laukauksellaan Sportin maalissa pelanneen Melisa Mörösen; 1-0. Syöttäjiksi osumaan merkittiin Karoliina Rantamäki ja Johanna Kemppainen. IFK hallitsi erän kenttätapahtumia. Torjunnat ensimmäisessä erässä IFK:n Kiia Lahtinen 4 ja Sportin Melisa Mörönen 16.

Ottelun toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli IFK:n jäähy. Sen jälkeen Gimmat alkoivatkin vihdoin onnistumaan maalinteossa. Vapauttavan 2-0 maalin teki Clara Rozier upean syöttökuvion päätteeksi. Syöttäjinä ketjukaverit Emmanuelle Passard ja Michaela Pejzlova. Vain reilu minuutti edellisestä, ja verkot olivat taas tötteröllä. 3-0 maalin tekijänä Anni Pere ja maalin syöttäjänä Henni Virtanen. Sama kaksikko jatkoi maalintekoa vain neljä minuuttia myöhemmin. 4-0 maaliin toiseksi syöttäjäksi kirjattiin myös ketjun kolmas hyökkääjä Fanny Jalonen. Torjunnat toisen erän jälkeen Lahtinen 3 ja Mörönen 17.

Ottelun kolmannessa erässä IFK sai kaksi mahdollisuutta ylivoimalla, joista jälkimmäisellä nähtiin pitkästä aikaa kotijoukkueen YV-osuma. Puolustaja Athena Locatelli avasi pitkällä avaussyötöllään Passardille Sport-puolustuksen. Passard eteni hyökkäysalueelle ja jatkoi Pejzlovalle, joka napautti kiekon maaliin. Maalin syntyaika 52:08; 5-0. Nämä luvut jäivät ottelun loppulukemiksi ja IFK:lle kolmen pisteen kotivoitto. Torjunnat Lahtinen 4 ja Mörönen 15.

IFK:n parhaana pelaajana palkittiin Anni Pere ja Sportilta maalivahti Melisa Mörönen.

Pistenaiset:
Anni Pere 2 + 0 = 2
Michaela Pejzlova 1 + 1 = 2
Emmanuelle Passard 0 + 2 = 2
Henni Virtanen 0 + 2 = 2
Nenna Mehtonen 1 + 0 = 1
Clara Rozier 1 + 0 = 1
Fanny Jalonen 0 + 1 = 1
Johanna Kemppainen 0 + 1 = 1
Karoliina Rantamäki 0 + 1 = 1

Maalivahdit:
Kiia Lahtinen HIFK 4 + 3 + 4 = 11
Melisa Mörönen Sport 16 + 17 + 15 = 48

Stadin Gimmojen seuraava kotiottelu pelataan Malmilla lauantaina 21.11. klo 15:30. Vastustajaksi otteluun saapuu Kuortane. Tervetuloa matsiin paikanpäälle, liput Ticketmasterista tai tsiigaa peli livenä Ruudusta!