IFK – KUORTANE 6 – 1  (1-1, 4-0, 1-0)

Stadin Gimmojen kauden toinen kohtaaminen Kuortaneen kanssa pelattiin tänään Malmilla. Ottelu alkoi stadilaisittain harmittavasti, kun Kuortaneen Sofianna Sundelin rikkoi IFK:n maalilla tänään pelanneen Lumi Jääskeläisen kuparisen jo ajassa 2:35. IFK ei kuitenkaan jåänyt tätä pitkäksi aikaa murehtimaan, vaan tasoitti pelin jo heti seuraavassa vaihdossa. Ajassa 03:03 Johanna Kemppainen onnistui maalinteossa Miressa Mäkelän ja Siiri Yrjölän esitöistä, 1-1. Tämän jälkeen IFK:lle tarjoutui erän puolivälin jälkeen ylivoima, josta ei lisämaaleja erään syntynyt. Torjunnat erässä IFK:n Jääskeläinen 9 ja Kuortaneen Emilia Kyrkkö 14.

Ottelun toinen erä olikin sitten IFK:n ilotulitusta. Jo ajassa 20:27 IFK:n ykköskentällinen iski. Maalintekijänä kapteeni Karoliina Rantamäki, syöttäjinä ketjukaverit Kemppainen ja Mäkelä. Tämän jälkeen kuvaan astui IFK:n kakkoskentällinen, joka keskushyökkääjä Michaela Pejzlovan johdolla värkkäsi seuraavat kolme maalia. Ensin Pejzlova itse ajassa 25:58 lukemiksi 3-1. Syöttäjänä Krista Parkkonen. Seuraavaksi namupassi puolustaja Petra Lamminaholle, joka pääsi kuittaamaan kauden ensimmäisen maalinsa tehdyksi; 4-1. Aikaa kellossa kulunut tällöin 29:32. Syöttäjinä Pejzlova ja Clara Rozier. IFK:n 5-1-maalin jälkeen, josta vastasi Emmanuelle Passard syöttäjinä Rozier ja Pejzlova. Kuortaneen maalissa Kyrkkö teki  tässä kohdassa tilaa Aino Laitiselle. Torjunnat IFK:n Jääskeläinen 7 ja  Kuortaneen Kyrkkö 7 sekä Laitinen 8.

Kolmannessa erässä oli suurimmat jännitteet jo poissa. IFK teki vielä yhden maalin, kun ajassa 50:29 tänään hienosti pelannut ykköskenttä värkkäsi vielä kuudennen maalin punaisille. Maalintekijänä Mäkelä, syöttäjinä Kemppainen ja Rantamäki. Erän lopulla IFK sai yhden kaksiminuuttisen, mutta onnistui pitämään oman maalinsa kaksi erää puhtaana. Lopputulos 6-1 emännille ja tärkeä kolmen pisteen voitto. Torjunnat kolmannessa erässä IFK:n Jääskeläinen 7 ja Kuortaneen Laitinen 16.

IFK:n parhaana palkittiin Johanna Kemppainen ja Kuortaneelta Sofianna Sundelin.
– Hyvä peli joukkueelta. Erä erältä parannettiin omaa pelaamista, jonka myötä Kuortane tippui kyydistä. Hyvää työntekoa ja hyökkäyspelaamista, jonka myötä onnistumisia ja maaleja tuli. Tästä on hyvä jatkaa kohti huomista peliä Kalpaa vastaan, Kemppainen tiivisti.