Kiekko-Espoo – HIFK 1 – 5 (0-2, 1-1, 0-2)

Naisten Liigan kärkikamppailu pelattiin tänään Espoossa. Vierasjoukkue IFK haki Tapiolasta kauden ensimmäistä voittoa espoolaisista sarjapeleissä.

IFK lähti otteluun terävästi ja aloitti ottelun maalinteon. Ajassa 06:51 25-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Matilda Nilsson ohitti Tiia Pajarisen; 0-1. Syöttäjänä Clara Rozier. Reilu neljä minuuttia myöhemmin Nilsson onnistuu toistamiseen, ja siirtää HIFK:n 0-2-johtoon ajassa 11:04. Osumaan ei merkitä syöttäjiä. Torjunnat K-Espoo Pajarinen 11 ja HIFK Iina Kuusela 6.

Toisessa erässä K-Espoo on terävänä heti erän alussa. Ajassa 20:11 Tinja Haukijärvi tekee kavennuksen 1-2. Ajassa 25:04 Espoo saa jäähyn, eikä IFK jätä tilaisuutta hyödyntämättä. Ajassa 27:03 Julia Liikala kasvattaa stadilaisten johdon lukemiin 1-3. Syöttäjinä osumassa Michaela Pejzlova ja Karoliina Rantamäki. Ajassa 34:01 IFK saa jäähyn ja hoitaa sen onnistuneesti. Erätauolle lukemissa 1-3. Torjunnat Pajarinen 8 ja Kuusela 7.

Kolmannen erän alkuun IFK saa jäähyn. Hyvällä ja kurinalaisella alivoimalla tilanne selvitetään. Ajassa 46:11 IFK lisää johtoaan, kun Mia Heikuri syöttää Michaela Pejzlovan karkumatkalle. Tyylikäs viimeistely ja lukemat 1-4. Kotijoukkue sai vielä mahdollisuutensa kun ajassa 51:40 IFK saa jäähyn. Gimmat hoitaa alivoiman kuitenkin tyylillä. Ajassa 56:34 Kiekko-Espoo ottaa aikalisän, ja Pajarisen pois maaliltaan. HIFK taistelee upeasti myös viimeiset minuutit ja Johanna Kemppainen saa kunnian niitata tyhjään maaliin loppulukemiksi 1-5. HIFK onnistuu ensimmäisen kerran voittamaan Kiekko-Espoon sarjaottelussa ja aiheuttaa joukkueelle kauden ensimmäisen tappion.

Syntymäpäiväsankari Nilsson sai mukavan lahjan joukkueelta. – Oltiin tänään hyviä joka osa alueella. Tehtiin hommia 60min yhdessä, oltiin kärsivällisiä ja se kantoi hedelmää. Kaikki antoi itsestään joka ikisen hikipisaran. Minulle luvattiin voitto synttärilahjaksi ja se tuli, Nilsson iloitsi.