HIFK – TPS 5 – 0 (2-0, 1-0, 2-0)

Eilinen voitokas Turun reissu latasi Gimmojen itseluottamusta. Tänään kotiyleisön edessä näkyi peli-iloinen ja rento HIFK.

Ottelu alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun ajassa 01:02 Clara Rozier rikkoi kuparisen TPS:n maalilla jatkaneen Mila Hounin selän takana. Syöttäjinä osumassa Matilda Nilsson ja Krista Parkkonen. Erän toinen maali syntyi ajassa 14:38 upean syöttöketjun seurauksena; Parkkonen jatkoi kiekon keskialueella Nilssonille, joka eteni lähemmäs maalia ja syötti Michaela Pejzlovalle; 2-0. Torjunnat erässä HIFK Iina Kuusela 6 ja TPS Houni 8.

Toisessa erässä kotijoukkue sai yhtä lentävän lähdön kuin ottelun alkuun. TPS jäähyili ja ajassa 21:09 Emmanuelle Passard siirsi Gimmat johtoon ylivoimalla; syöttäjät Nilsson ja Rozier. Erässä ei muita tilastomerkintöjä syntynyt. Lukemat Gimmoille kahden erän jälkeen 3-0. Torjunnat HIFK Kuusela 9 ja TPS Houni 13.

Kolmas erä ei alkanut kahden aikaisemman lailla. Erän ensimmäinen tilastomerkintä oli kuitenkin maali kotijoukkueelle ajassa 49:26. Maalintekijänä Rozier ja syöttäjänä Nilsson. Hetkeä myöhemmin TPS sai kaksi jäähyä, joista jälkimmäisen aikana IFK onnistui; 5-0. Maalin teki Pejzlova, syöttäjinä Passard ja Mikaela Saukkonen. Ottelun kahden viimeisen minuutin aikana IFK sai jäähyn ja TPS otti vielä maalivahdin pois maaliltaan. Tästä ei enää lisäosumia syntynyt ja IFK piti pisteet Stadissa. Torjunnat HIFK Kuusela 6 ja TPS Houni 10.

Päävalmentaja Saara Niemi oli tyytyväinen näkemäänsä. – Parannettiin eilisestä. Joukkueella oli iloinen meininki ja kannustettiin toisiamme. Tästä on hyvä jatkaa kohti keskiviikkoa ja Espoota.

HIFK Iina Kuusela 6 + 9 + 6 = 21
TPS Mila Houni 8 + 13 + 10 = 31 (Poissa maalilta: 58:30-60:00)