HIFK – KUORTANE 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Stadin Gimmat sai kotona vastaansa Kuortaneen. Kuuden parhaan Naisten Liigassa tällä hetkellä viimeisenä oleva Kuortane on yllätysvalmis joukkue, jolta ei taitoa puutu. Ottelu aloitettiin kukitusseremonialla, kun joukkueiden olympiamitalistit Julia Liikala ja Sofianne Sundelin palkittiin HIFK:n toimesta. Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö kun paikalla oli reilu toistasataa katsojaa.

Kotijoukkue IFK aloitti maalinteon ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla ajassa 12:43. Maalintekijänä Liikala, joka ohjasi maaliin Karoliina Rantamäen tarkan syötön. Seuraavassa vaihdossa IFK:lle tuomitaan jäähy, mutta Kuortane ei onnistu tasoitusyrityksissaään. Erän lopulla myös IFK saa ylivoimalla mahdollisuuden, mutta lisämaaleja ei nähdä. erä on IFK:n hallintaa, mutta Kuortaneen maalilla erinomaisesti torjunut Emilia Kyrkkö pitää erän vähämaalisena. Torjunnat erässä HIFK Lumi Jääskeläinen 4 ja Kuortane Kyrkkö 13.

Toisessa erässä kotijoukkueen hallinta jatkuu ja hyökkäykset vyöryvät kohti Kuortaneen maalia. Erän alussa IFK pääsee ylivoimalle, ja Krista Parkkonen tulittaa kotijoukkueelle siniviivalta 2-0-johdon ajassa 24:20. Syöttäjinä maalissa Liikala ja Rantamäki. Reilu minuutti maalista ja jälleen IFK saa yv:n, mutta ei onnistu lisäosumissa. Pelin puolivälin kohdalla jäähyt kääntyvät toisinpäin, ja IFK hoitaa kolme peräkkäistä alivoimatilannetta. Lukemat erän päätyttyä 2-0. Torjunnat Jääskeläinen 6 ja Kyrkkö 17.

Viimeiseen erään luistelee sisuuntunut Kuortane. Maalinteon erässä aloittaa kuitenkin IFK ajassa 45:46 Rantamäen toimesta. Syöttäjänä Olivia Kylliäinen. Seuraavassa vaihdossa Kuortane saa jäähyn mutta HIFK ei pysty lisäosumaan. Seuraava jäähy vihelletään kotijoukkueelle, ja Kuortane ottaa päävalmentaja Mira Kuisman johdolla aikalisän. Tämäkään ei riko kuparista stadilaisten päädyssä kun IFK:n maalissa Jääskeläinen venyy kiekon eteen ratkaisevissa kohdissa. IFK:lle 3-0-kotivoitto. Torjunnat Jääskeläinen 10 ja Kyrkkö 8.

Ottelun parhaina palkittiin IFK:lta Karoliina Rantamäki ja Kuortaneelta Sofia Kari. Suomen Urheiluhierojaopiston ”Raskaan työn raataja” palkinto meni tänään Johanna Kemppaiselle.