KIEKKO-ESPOO – HIFK 8 – 3 (1-1, 3-0, 4-2)

Tänään Espoossa pelattiin Suomen mestaruudesta. HIFK oli tullut kahden tappion takaa tasoittaen ottelusarjan. Espoossa oli 450 katsojaa eli halli loppuunmyyty ja HIFK:n punainen väri oli katsomon vallitseva väri.

Ottelu alkoi stadilaisten komennossa, kun ajassa 03:20 Matilda Nilsson vei vieraat 0-1-johtoon. Tämän jälkeen kiekko käy ylärimassa mutta lisämaaleja ei tule. Ajassa 11:09 Espoo saa pitkän rangaistuksen ja Gimmoille avautuu paikka lisätä johtoa. IFK ei kuitenkaan onnistu ja ajassa 17:36 Nelli Laitinen tasoittaa. Lukemat 1-1 jäävät voimaan ekan erän jälkeen. Torjunnat Kiekko-Espoo Tiia Pajarinen 8 ja HIFK Iina Kuusela 9.

Toisessa erässä Espoo siirtyy ajassa 25:03 2-1 johtoon Anni Montosen maalilla. IFK:n ajassa 36:11 saama 5 + 20 minuutin rangaistus koituu kulminaatiopisteeksi ottelussa. Kiekko-Espoo tekee rangaistuksen aikana kaksi ylivoimamaalia ja siirtyy jo 4-1-johtoon. Erä päättyy näihin lukemiin. Torjunnat Pajarinen 8 ja Kuusela 14.

Ottelun kolmannessa erässä HIFK saa kaksi jäähyä erän alkupuolelle, ja todellinen kirivaihde tyrehtyy ajassa 46:34 kun Elisa Holopainen tekee joukkueelleen viidennen maalin ylivoimalla. Ajassa 50:01 Espoolle tuomitaan kaksiminuuttinen ja samassa ajassa IFK ottaa vielä Kuuselan pois maaliltaan. Ajassa 53:00 Laitinen laittaa kiekon tyhjään IFK-maaliin, lukemat 6-1. Ajassa 54:08 Athena Locatelli kaventaa lukemiksi 6-2 Mikaela Saukkosen syötöstä. IFK:n kapteeni Karoliina Rantamäki tekee parin minuutin päästä punaisille vielä yhden osuman Clara Rozierin ja Nenna Mehtosen syötöistä, 6-3. Loppupeli on enää lähinnä espoolaisten juhlaan valmistautumista ja peli päättyy lukemin 8-3. Torjunnat Pajarinen 12 ja Kuusela 8.

Espoo voittaa ottelusarjan lukemin 3-2 ja on Suomen mestari vuosimalli 2022. Hopeaa IFK:lle ja pronssia Kärpille. Stadin Gimmat kiittää kaikkia tuesta ja myötäelämisestä kauden, playoffien ja finaalien aikana. Ilman teitä ei olisi myöskään meitä. Tillsammans!