Stadin Gimmojen kiekkokauden 22-23 ensimmäiset harjoitusottelut pelattiin viikonloppuna Rovaniemellä. Rovaniemen Kiekon järjestämässä turnauksessa pelattiin ottelut emäntäjoukkue RoKi:a, Kärppiä ja Ruotsin monivuotista mestaria Luulajaa vastaan.

Ensimmäinen ottelu pelattiin perjantaina ja vastassa oli RoKi. HIFK:n maalilla ottelussa torjui Kiia Lahtinen. Ottelu oli stadilaisten hallintaa, RoKi:n saadessa myös omia hetkiään. Maalinteon makuun Gimmat pääsivät vasta toisessa erässä. Maaleista vastasivat Michaela Pejzlova x 2, Erica Korhonen, Mikaela Saukkonen, Sanni Vanhanen ja Siiri Yrjölä. Vanhanen teki ensimmäisen maalinsa HIFK:n paidassa ja sai siitä muistoksi kiekon. Kaikkiaan tehoille pääsi kymmenen pelaajaa. Maalissa Lahtinen torjui yhteensä 12 kertaa (5 + 4 + 3 = 12).

Toisessa ottelussa lauantaina vastaan tuli edelliskaudesta jonkun verran muuttunut Kärppien joukkue. Gimmojen maalia vartioi Lumi Jääskeläinen. Maalinteon Gimmat aloitti ensimmäisessä erässä kun Michaela Pejzlova tarjoili Sanni Vanhaselle namipassin; 1-0. Toinen maali oli edellisen matsin tapaan Erica Korhosen käsialaa. Kolmannen maalin kiskaisi pakin paikalta Krista Parkkonen ja neljäs maalintekijä oli Veera Huotari, joka napautti kiekon verkkoon suoraan Johanna Kemppaisen hienosta syötöstä. Viidennessä maalissa kuparisen HIFK:ssa rikkoi Emilia Vesa ja kuudes maali syntyi Julia Liikalan mailasta. Seitsemäs maali päätyi verkon perille jälleen Parkkosen mailasta ja ottelu päättyi näihin numeroihin.

Kolmas ottelu oli turnauksen odotetuin. Vastassa Ruotsin moninkertainen mestarijoukkue, suomalaisilla maajoukkuepelaajilla kuorrutettu Luulajan joukkue. Ottelussa Luulaja oli hallitsevampi ja pelasi enemmän kiekolla, vaikka myös Gimmoilla oli omat mahdollisuutensa. Luulaja aloitti maalinteon ensimmäisen erän ylivoimallaan, maalintekijänä Viivi Vainikka. Toisen erän alkuun Petra Nieminen lisäsi ruotsalaisten johtoa. Kolmannessa erässä Luulaja karkasi 4-0-voittoon Jenni Hiirikosken kahdella osumalla. Gimmojen maalilla puoliksi pelasivat Lumi Jääskeläinen ja Kiia Lahtinen. Torjunnat Luulaja Sara Grahn 5 + 7 + 3 = 15 ja HIFK:lla Jääskeläinen / Lahtinen 14 + 19 + 21 = 54.

Päävalmentaja Saara Niemi oli tyytyväinen turnauksen antiin. – Turnaus oli kaiken kaikkeaan onnistunut kokonaisuus. Pääsimme pelaamaan kauden ensimmäiset harjoituspelit joukkueena hienoissa puitteissa. Rovaniemi tarjosi meille myös muuten loistavat olosuhteet yhteiselle tekemiselle. RoKia ja Kärppiä vastaan onnistuimme toteuttamaan harjoiteltuja pelillisiä asioita kuten yhdessä hyökkäyksiin lähtemistä ja suorahyökkäyspeliä. Viikonlopun kohokohta oli kuitenkin Luleån kohtaaminen ja pääsimme näkemään, missä asioissa he ovat meitä edellä. Pystyimme haastamaan Ruotsin mestarin aktiivisella pelillämme sekä saimme paljon oppia.