KAUDEN ENNÄTYSYLEISÖ LOI ERITYISEN TUNNELMAN

IFK – TPS 5 – 0  (2-0, 2-0, 1-0)

Helsingin IFK:n naisten joukkue alias Stadin Gimmat saivat kunnian pelata lauantaina kauden ennätysyleisön edessä TPS:aa vastaan. Ottelu oli osa Nordiksen kolmen ottelun päivää, joka alkoi miesten niukalla tappiolla Tapparaa vastaan (3-4) ja jatkui heti perään naisten ottelulla TPS:aa vastaan. Päivän otteluputki päättyi Elisa Areenan puolella kun Kollit voittivat Jukurit (5-3) Nuorten SM-Liigassa.

Naisten ottelu aloitettiin heti miesten ottelun ja jäänajon jälkeen Nordiksen ison areenan puolella. IFK ilmoitti ennen ottelua yrittävänsä rikkoa naisten Liigan katsojaennätyksen joka oli kaudelta 96-97 kun 1870 katsojaa seurasi mestaruuden ratkeamista Jyväskylässä.

Miesten ottelun tapaan tehdyn sisääntulon ja IFK:n Emmanuelle Passardille luovutetun Naisten Liigan Joulukuun Kuukauden Pelaaja-palkinnon jaon jälkeen itse ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta hiukan hermoillen. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli Gimmojen avausmaali, jonka pyssytti yläkulmaan nuori taskurakettimme Emmi Juusela ajassa 8:15. Syöttäjäksi osumaan merkittiin puolustaja Caroline Shaunessy. Juuselan osuman jälkeen IFK sai pelata kaksi ja TPS yhden ylivoiman tuloksetta. Erän lopussa Gimmojen ykkösketjun sentteri Johanna Kemppainen pääsi Krista Parkkosen syötöstä ylivoimahyökkäykseen jonka päätteeksi hän laukoi kiekon etuyläkulmaan ja lisäsi näin kotijoukkueen johdon 2-0:aan. Torjunnat ensimmäisen erän jälkeen IFK:n Sanni Ahola yhdeksän ja TPS:n Riikka Oinonen yhdeksän.

Toisen erän alussa IFK:n kapteeni Karoliina Rantamäen maalintekoyrityksen tiellä oli turkulaisten onneksi tolppa. Ajassa 28:09 Shaunessy onnistui Hilma Kokkoniemen syötöstä ampumaan kiekon pienestä kulmasta Oinosen vartioimaan maaliin, 3-0. Kotijoukkue sai tästä selvästi lisää energiaa, sillä vain minuutti edellisestä osumasta ja Oinosen takana kilahti jälleen. Asialla toistamiseen Kemppainen, joka ohjasi Shaunessyn laukauksen ilmasta maaliin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Rantamäki. Erän loppupuolella molemmilla joukkueilla oli vielä ylivoimat, joiden aikana ei lisämaaleja nähty. Torjunnat Ahola kuusi ja Oinonen peräti 21.

Ottelun kolmanteen erään tuli edelleen nälkäinen Gimmojen joukkue. Kuin kruunuksi Gimmojen iltaan Nordiksella jo kaksi maalia tehnyt Kemppainen iski kolmannen maalinsa ja hattutempun ylivoimalla ajassa 43:44. Syöttäjäksi osumaan merkittiin Fanny Jalonen. Tämän jälkeen IFK pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla vielä kolmesti, mutta Oinonen piti pintansa. Myös TPS pääsi kokeilemaan Gimmojen puolustusta todenteolla IFK:n Parkkosen saatua 5 + 20minuutin rangaistuksen mailan noustua vahingossa TPS:n Juulia Salosen ylävartaloon. Torjunnat Ahola 10 ja Oinonen 13. Aholalle upea nollapeli ja sen myötä Gimmoille selvä 5-0 voitto sekä pisteet stadilaisten plakkariin.

Hattutempun tekijä Kemppainen oli innoissaan onnistuneesta debyytistä Nordiksella. ”Oli huikeaa pelata Nordiksella! Koko joukkue oli innoissaan pelistä ja osalla pitkäaikainen haave toteutui. Iso kiitos HIFK:lle sen mahdollistamisesta. Ihailtiin joukkueen kanssa miten osa faneista jaksoi hyppiä ja huutaa miesten pelin jälkeen vielä meidänkin pelin ajan”, hän kiitteli. IFK:n parhaana pelaajana palkittiin Kemppainen ja TPS:n Pauliina Salonen. Ottelun tsemppareina palkittiin IFK:n Juusela ja TPS:n Minni Lehtopelto.

Ottelun yleisömäärä oli 1352. Tällä lukemalla ei rikottu koko sarjan yleisöennätystä mutta runkosarjan kovin katsojamäärä se varmuudella on. Tämä katsojamäärä nosti Naisten Liigan katsojatilaston kärjessä olevan IFK:n ottelukeskiarvon Ylemmässä jatkosarjassa lukemaan 234 ja koko kauden osalta lukemaan 114.

Stadin Gimmat kiittää kaikkia paikalla olleita katsojia sekä IFK:n kannattajayhdistyksiä HIFK Fan Club:ia, Stadin Kingejä ja Kamraatteja upeasta kannustuksesta ottelun aikana.