HIFK:n naiset ovat miesten joukkueen tavoin saaneet nauttia yhteistyöstä Suomen Urheiluhierojaopiston (Suho) kanssa jo useamman vuoden ajan. Yhteistyön keskiössä on molemmin puolinen hyöty: HIFK:n pelaajat saavat opiskelijoilta hierontapalvelua ja Suho näkyvyyttä toiminnalleen joukkueiden kanavien ja toiminnallisen yhteistyön kautta.

Haastattelimme Suhon johtajaa Anniriikka Tervoa.

– Miten näet HIFK:n naisten ja Suhon yhteistyön palvelevan teidän opistoa? 
Hieronnan harjoittelu kilpaurheilijoiden parissa on opiskelijoillemme todella arvokasta oppia. Yhteistyö tarjoaa opiskelijoille upean mahdollisuuden päästä sukeltamaan huippu-urheilun maailmaan, tutustumaan joukkueen arkeen sekä toimimaan osana isompaa taustatiimiä.

– Yhteistyö naisten kanssa on jatkumoa miesten Liigajoukkueen ja Suhon yhteistyölle. Onko naisten ja miesten hieromisessa otettava huomioon eri asioita? Samat asiat pätevät niin naisten kuin miestenkin hieromisessa. Monilla saattaa olla sellainen käsitys, että miehiä hierottaisiin automaattisesti voimakkaammin, mutta tuo ei pidä paikkansa. Huomioimme aina pelaajan yksilöllisen tilanteen ja tarpeet.

– Jos sinun pitäisi yhdellä sanalla kuvata IFK:n ja Suhon yhteistyötä, mikä se sana olisi?
Pyydettiin yksi, mutta sanon neljä. Innostava, antoisa, palkitseva ja menestyksekäs.

HIFK:n naisten kotimatseissa palkitaan yksi Gimmojen pelaaja Raskaan työn raataja-lahjakortilla, jonka on lahjoittanut Suho. Lahjakortilla pelaaja pääsee nauttimaan hieronnasta itselleen sopivana ajankohtana Suhon toimitiloissa Pasilassa.

Tähän mennessä Gimmojen kotiotteluissa on palkittu seuraavat Raskaan työn raatajat:

17.9. HIFK – HPK           Nelly Andersson

7.10. HIFK – ILVES        Karoliina Rantamäki

Suhon kotisivut löydät osoitteesta: www.suho.fi.

Stadin Gimmojen seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 21.10. klo 12:00 Pirkkolassa ja vastassa Kiekko-Espoo.