Kysyimme Stadin Gimmojen valmentajilta Saara Niemeltä ja Antti Borgenströmiltä sekä naiskiekon asiantuntijalta analyysia joukkueen syksystä tähän saakka.

Valmennuksen analyysi:

Miten valmennuksen näkövinkkelistä ollaan onnistuttu?
– 97 tehtyä maalia 15 peliin ja vain 16 omiin kertoo faktaa siitä, että koko syksyn olemme onnistuneet maalinteon tehokkuudessa ja maalinestopelissä. Syy vähäiseen maalimäärään omaan  päähän löytyy laadukkaasta hyökkäyspelaamisesta. Kun olemme onnistuneet pysymään kiekossa ja hyökkäämään tiiviinä viisikkona, olemme myös hyvillä paikoilla puolustamaan, mikä on tehnyt vastustajalle hyökkäämisen vaikeaksi. Myös puolustusalueen puolustuspeli on kehittynyt aktiivisemmaksi, mikä edesauttaa sitä että saamme nopeammin riistoja itselle ja energiaa jää hyökkäämiseen omissa pyörimisen sijaan. Toki myös laadukas maalivahtipeli on ollut meidän vahvuutemme, päävalmentaja Niemi analysoi.

– Olemme edistyneet viime aikoina myös paineen alta avaamisessa niin puolustusalueella kuin keskialueella. Puolustajien kiekolliset taidot ja itsevarmuus on kehittyneet nousevalla trendillä. Kun saamme avattua peliä vauhtiin hyökkääjille ensimmäisten karvaajien ohi, on hyökkääjiämme lähes mahdoton puolustaa, Borgenström jatkaa.

– Erikoistilannepelaaminen on myös ollut vahvaa: ylivoimaprosentin ollessa 40,48 ja alivoiman 94,29%. Joukkueen kova halu voittaa, näkyy niin peleissä, että arkiharjoittelussa.

– Olemme myös jonkin verran kärsineet pelitilanteissa tulleista loukkaantumisista, joten hyvin tiiviillä kokoonpanolla on menty koko syksy. Kolmoskentän Anni Pere on saanut hyvin vastuuta ja myös vastannut huutoon. Pauliina Salonen on hyvin istunut kakkoskenttään ja päässyt pelaamaan vahvuuksillaan. Puolustuksen uusi tulokas 16-vuotias Nelly Andersson on näyttänyt kiekollista osaamistaan useassa pelissä pystyen myös fyysiseen peliin.

HIFK:n Leijonat-tv-lähetysten kommentaattori, naiskiekon asiantuntija Fanny Jalonen näkee Gimmojen viime kauden lennon kantaneen vielä tämänkin kauden aikana.

– Gimmojen kausi on jatkunut siitä mihin se viime kaudella loppui – yhtä voitosta voittoon kulkemista! Kapellimestarin tahtipuikkoa on heiluttanut etunenässä tutut nimet ”Misha” Pejzlovan johdolla ja yleisö on saanut nauttia toinen toistaan hienoimmista maaleista. Ylivoimainen ote pelistä, suuri numeroisiksi repsahtaneet ottelut ovat välistä tuoneet myös oman hienoisen haasteen joukkueelle – kuinka pystyä pelaamaan omaa peliä ja olemaan nöyrä kun vastustajasta ei ole ollut oikein edes vastaantulijaksi? Näkisin että ainoastaan Kiekko-Espoo ja HPK ovat toistaiseksi onnistuneet laittamaan kampoihin tälle ylivoimaiselle mestarisuosikille.

– Toivottavasti joukkue pitää luistimet jäässä ja kiekon liikkeellä, sillä taitavia yksilöitä jotka pelaavat joukkueena ja joukkueelle on suuri ilo katsella. Todella hyvin täytyy vastustajan joukkueen pelata, mikäli meinaavat Gimmat ottelussa voittaa! Uskon, että maajoukkuetauko ja harjoitusleiri Sveitsiin myös piristää joukkuetta. Uskon myös, että Gimmojen parasta ei vielä tällä kaudella ole nähty, Jalonen päättää.

Kuva: Alise pics