HIFK – RoKi 7 – 2 (2-1, 2-1, 3-0)

Eilen voiton Ilveksestä Tampereella napannut HIFK:n joukkue kohtasi tänään lappilaiset vastustajansa Rovaniemeltä. Ensimmäisessä erässä Gimmojen avausmaali syntyi kuviosta, jossa Emilia Vesa ja Michaela Pejzlova pelasivat kiekon viivaan puolustaja Athéna Locatellille, joka sijoitti kiekon tarkalla laukauksella alanurkkaan. Gimmat johtoon 1-0 ajassa 02:55. Ajassa 13:24 HIFK puolustus nukahti omalla alueella ja RoKi pääsi tasoittamaan ajassa 13:24 Magdalena Felcmanovan toimesta. IFK vyörytti tilanteita kohti rovaniemeläisten maalia, mutta RoKi:n maalissa Janika Järvikari hoiti tilanteet tyynesti. Ajassa 17:12 Mikaela Saukkonen sijoitti kiekon Järvikarin taakse Johanna Kemppaisen ja Julia Liikalan syötöistä, 2-1. Erä päättyi näihin lukemiin. Torjunnat HIFK Kiia Lahtinen 3 ja Järvikari 22.

Toisessa erässä HIFK:n painostus jatkui. Ajassa 25:44 Sanni Vanhanen nosti Gimmat 3-1-johtoon. Noin 10 minuuttia myöhemmin myös RoKi onnistui Iida Lappalaisen toimesta ja tilanne kaventui 3-2:een. Erän lopulla Pejzlova siirsi IFK:n 4-2-johtoon maalinedustalta. Syöttäjinä Liikala ja Emilia Vesa. Torjunnat erässä Lahtinen 2 ja Järvikari 23.

Kolmas erä toi esille joukkueiden tämän hetken tasoeron. Ajassa 46:16 puolustaja Siiri Yrjölä tykitti kotijoukkueen 5-2-johtoon ylivoimalla Pejzlovan syötöstä. Ajassa 49:50 Yrjölä jatkoi jo eilen alkanutta maalintekovirettään ja siirsi HIFK:n 6-2-johtoasemaan. Loppulukemat 7-2 viimeisteli Clara Rozier ajassa 53:52. Gimmoille selkeä kotivoitto. Torjunnat Lahtinen yksi ja Järvikari 18.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin IFK:lta Siiri Yrjölä ja RoKi:lta Janika Järvikari. Suomen Urheiluhierojaopiston Raskaan työn raataja-palkinnolla palkittiin tänään Athena Locatelli. Kotiketjun Tähtipelaajina tässä ottelussa palkittiin Emilia Vesa, Mikaela Saukkonen, Olivia Kylliäinen, Clara Rozier ja Siiri Yrjölä. Kauden aikana eniten Kotiketjun tähtiä saaneet pelaajat palkitaan kauden päätteeksi Hilton Kalastajatorpan majoituspaketilla.