HIFK – RoKi 6 – 2 (1-1, 2-0, 3-1)

Sunnuntaina Pirkkolaan saatiin vieraaksi Roki ja oletettavissa oli, ettei RoKi antaisi Gimmoille mahdollisuutta edellisen kohtaamisen kaltaiseen rökälevoittoon.

Ensimmäinen erä alkoikin reippaalla jalalla, kun viime matsia selvästi pirteämpi RoKi siirsi vierasjoukkueen johtoon 0 – 1 Adalmiina Makkosen maalilla ajassa 00:15. Molemmilla joukkueilla oli tämän jälkeen oma peli hieman hakusessa. HIFK piti painetta yllä ja onnistuu tasoittamaan lukemat 1 – 1 ajassa 10:13, kun Clara Rozier rimpuili irti hyökkäysalueen kulmakahinoista ja vei kiekon varmoin ottein maaliin. Syöttäjänä Gimmojen avausmaalissa oli Johanna Kemppainen. Vauhdikas ensimmäinen erä ei tuottanut enempää maaleja, vaikka HIFK pitikin RoKi:n maalivahtia kovassa pommituksessa.

Toinen erä alkoi vahvasti HIFK:n hyökkäysalueella ja tulosta saatiin ajassa 24:23, kun Matilda Nilsson toi kiekon kulmasta maalille ja Julia Liikala tuikkasi sisään, ottelulukemat 2 – 1. Kotijoukkueen paine jatkui ja RoKi otti aikalisän ajassa 29:26. Maalivahti Järvikarin pommitus jatkui aina erän viimeisille minuuteille saakka ja tulosta saatiin, kun Anni Pere maalaa Nenna Mehtosen syötöstä taululle 3 – 1 ajassa 39:10 ja Gimmat lähtivät hyvissä asetelmissa viimeiseen erään.

Kolmas erä jatkui rovaniemeläisten väsyttämisellä, kiekko liikkui hyvin ja HIFK piti painetta edelleen yllä. Tarkoin vartioitu Nilsson pääsi vihdoin irti ja pääsi vauhtiin omasta päästä, rynni väkisin kahden pakin välistä maalille ja taidokkailla harhautuksilla hämmensi myös maalia vartioivan Järvikarin ja siirsi Gimmat 4 – 1 johtoon, pelikellon näyttäessä aikaa 40:33. Reilu minuutti tästä RoKi:n tehokas karvauspeli tuotti tulosta ja vieraat kavensivat lukemat 4 – 2 Jenna Hietalan maalilla. Tästä alkoi kuitenkin HIFK:n karkumatka ja kotijoukkue kasvatti maalieroa ajassa 50:17, kun Liikala ohjasi kiekon maaliin Petra Lamminahon ja Nilssonin syötöistä. Ajassa 54:27 kotijoukkue onnistui vielä kerran, kun Emmanuelle Passard syötti maltillisen taidokkaasti Nilssonille, joka pisti kiekon längistä sisään. Ottelu päättyy Gimmojen voittoon 6 – 2.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HIFK:n Anni Pere ja RoKi:n Sanni Kontisalo.