HPK – HIFK 1 – 6 (0-0, 1-3, 0-3)

Tänään Hämeenlinnassa pelattiin Naisten Liigan välieräsarjan toinen ottelu. Ottelun ensimmäinen erä oli IFK:n hallintaa, joka pelasi koko erän ajan hyvää kiekollista peliä ja rakensi hyökkäyksiä määrätietoisesti kohti Noora Rädyn vartioimaa HPK:n maalia. Erässä nähtiin yksi HPK:n jäähy, josta IFK ei onnistunut tekemään maalia. Erä päättyi maalittomana. Torjunnat Räty 12 ja HIFK Kiia Lahtinen 7.

Toisessa erässä molemmat joukkueet jäähyilevät kertaalleen, ennen kuin maaliverkossa ensi kerran helähti. Asialla HIFK ja Mikaela Saukkonen, jonka siniviivalaukaus liruu HPK-maaliin Rädyn jalkojen välistä; 0-1. Syöttäjänä Sanni Vanhanen. Reilu viisi minuuttia myöhemmin asialla Julia Liikala Michaela Pejzlovan ja Athéna Locatellin syötöistä, 0-2. Maalista suoritettiin videotarkistus. Noin viisi minuuttia edellisestä ja Olivia Kylliäinen sai syötön Emilia Vesalta, laukoi kiekon kohti HPK:n maalia, ja Clara Rozier sai mailansa väliin; 0-3. Myös tämä osuma kävi videotarkistuksessa. Erän lopulla Julia Matejkova pääsi karkuun ja rikkoi jo viidenteen peliin kestäneen kuparisen Lahtisen takana; 1-3. Torjunnat erässä Räty 12 ja Lahtinen 6.

Kolmannessa erässä IFK:n Sanni Vanhasen onnistui ja iski IFK:lle lukemat 1-4. Tämän jälkeen pelattiin tiiviisti kunnes ajassa 54:45 HPK otti Rädyn pois maaliltaan. Tämä kostautui ajassa 55:40, ja Michaela Pejzlova pääsi tekemään IFK:n viidennen maalin tyhjiin. Samassa ajassa Räty palasi maalille, ja otettiin pois jälleen ajassa 56:25. Erän lopulla IFK sai vielä jäähyn ja HPK otti aikalisän. Ajassa 59:00 Vesa ja Vanhanen sinetöivät IFK:n voiton tehdessään lukemiksi 1-6. Torjunnat Räty 7 ja Lahtinen 7. HIFK:lle toinen voitto välieräsarjassa. Kolmas ottelu pelataan lauantaina poikkeuksellisesti Kollien kotiluolassa Elisa Areenalla klo 15:00 alkaen.

Päävalmentaja Saara Niemi: – Pystyttiin parantamaan ennen kaikkea kiekollista peliä ensimmäiseen peliin verrattuna. Syöttöpeli onnistui tiiviillä viisikolla. Saatiin hyviä suoria hyökkäyksiä ja puolustusvalmius oli sitä luokkaa, että HPK:n paikat jäivät vähiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.