HIFK – HPK 2 – 0 (0-0, 1-0, 1-0)
1. Välierä

Tänään käynnistyi Naisten Liigan välieräsarja runkosarjan voittaneen HIFK:n ja neljänneksi sijoittuneen HPK:n välillä. Pirkkolan illassa saatiin jännittää ensimmäinen erä maalitta. Tunnelma katsomossa oli käsinkosketeltavan jännittynyt ja upeasti kannustanut kotiyleisö teki kaikkensa saadakseen fiiliksen ylös ja kotijoukkueen pelin rentoutumaan. Molemmissa päissä suurimmassa roolissa erässä olivat joukkueiden maalivahdit, HIFK:n Kiia Lahtinen ja HPK:n Noora Räty. Erässä Lahtinen torjui 6 kertaa ja Räty 8.

Toisessa erässä HIFK sai jäähyn ajassa 22:22. HPK ei pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään. IFK pyrki pitämään kiekkoa ja tekemään peliä. Ajassa 39:34 tämä palkittiin, kun Julia Liikala ja Karoliina Rantamäki repivät HPK puolustuksen syötöillään auki ja Michaela Pejzlova iski kiekon ohi Rädyn, 1-0. Torjunnat erässä Lahtinen 8 ja Räty 17.

Kolmas erä jatkui jännittävänä. Ajassa 46:24 HIFK:lle tuomittiin jäähy ja HPK pääsi koittamaan IFK:n alivoiman kestävyyttä. Ei maalia. Ajassa 53: 54 vuorostaan HPK jäähyili eikä IFK päässyt ohittamaan Rätyä. Ajassa 58:56 HPK otti aikalisän ja Rädyn pois maaliltaan ajassa 59:03. IFK rankaisi puoli minuuttia myöhemmin kun Pejzlova viimeisteli lukemat 2-0 tyhjään maaliin Liikalan syötöstä. Torjunnat Lahtinen 7 ja Räty 10. IFK:lle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan.

Päävalmentaja Saara Niemi: – Puhuimme tänään kärsivällisyyden merkityksestä ja oli hieno nähdä joukkueen vahva keskittyminen tekemiseen. Pelillisesti ei aivan päästy parhaimpaamme, mutta tärkeä ensimmäinen kiinnitys ja katseet kohti seuraavaa ottelua.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin joukkueiden maalivahdit Kiia Lahtinen ja Noora Räty. HIFK:n Raskaan työn Raataja-palkinnon pokkasi tänään puolustaja Athéna Locatelli.