HIFK – HPK 6 – 2 (2-0, 2-1, 2-1)

Stadin Gimmat pelasi kolmannen välieräpelin HPK:ta vastaan Nordiksen alakerrassa Elisa Areenalla. Ottelun avausmaali näki päivänvalon aikaan 16:34. Tekijänä IFK ja hienon viimeistelyn tehnyt Clara Rozier, syöttäjinä Sanni Vanhanen ja Emilia Vesa. Erän lopulla ajassa 18:34 HPK joutui jäähylle. IFK hyödynsi tämän, ja ajassa 18:52 Johanna Kemppainen kiskaisi upeasti irtokiekon Noora Rädyn vartioiman HPK-maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Siiri Yrjölä ja Julia Liikala. Nämä lukemat jäivät voimaan erän päätyttyä. Torjunnat HIFK Kiia Lahtinen 4 ja HPK Räty 15.

Toisessa erässä Vanhanen iski ottelusarjan katkaisemisen kannalta ratkaisevan osuman ajassa 30:49. Rystyllä ohi Rädyn ujutettu maali oli todella taidokas. Syöttäjänä Vesa. Seuraavan maalin teki kuitenkin HPK. Jutta Stoltenberg iski kiekon ohi Lahtisen ajassa 33:52, 1-3. Ennen erän päättymistä IFK onnistuu erässä toistamiseen. Asialla tällä kertaa Erica Korhonen, joka teki ensimmäisen maalinsa Playoffeissa ajassa 39:04. Syöttäjänä Michaela Pejzlova ja Eveliina Kitula. Erän jälkeen lukemat 4-1. Torjunnat Lahtinen 11 ja Räty 11.

Kolmas erä alkoi IFK:n hallinnassa ja ajassa 42:37 Liikala vei IFK:n vastustamattomalla rystynostolla 5-1-johtoon Pejzlovan ja Rantamäen syötöistä. Ajassa 43:55 IFK sai jäähyn, jonka myötä HPK:lle tarjoutui vielä mahdollisuus päästä peliin mukaan. HPK:n eväät oli kuitenkin jo syöty ja IFK rakensi kuudennen maalinsa ajassa 56:43. Tekijänä kapteeni Rantamäki, Pejzlovan ja Mikaela Saukkosen syötöistä. Ajassa 57:21 HPK kaunisteli lukemia vielä 6-2:een Kiti Seikkulan maalilla. Torjunnat Lahtinen 7 ja Räty 3. IFK voitti ottelun lukemin 6-2 ja eteni toisen kauden peräkkäin Naisten liigan finaaleihin.

Päävalmentaja Saara Niemi: – HPK laittoi taas hyvin kampoihin pelin loppulukemista huolimatta. Kolmanteen erään asti peli oli kenttätapahtumien valossa hyvin tasaista. Maalinteko on meillä parantunut Playoffien edetessä ja pystymme löytämään variaatioita sen osalta. Meillä oli tänään hyvä energia ja päättäväisesti edettiin katkaisemaan välieräsarja. Nyt sitten katseet kohti finaaleita.