TPS – IFK  3 – 4  (0-1, 1-3, 2-0)

Stadin Gimmat palasi takaisin peleihin parin viikon karanteenitauolta. Kauden viimeiseen sarjaotteluunsa Turkuun matkannut IFK aloitti ottelun hyödyntämällä TPS:n alkuminuuttien jälkeen saadun jäähyn. Emmanuelle Passard pyssytti kiekon yläkulmaan ajassa 03:08, syöttäjinä Michaela Pejzlova ja Athena Locatelli. Erän puolivälin tuntumassa IFK sai jäähyn, mutta onnistui pitämään TPS:n maalitta. Erässä ei nähty enempää maaleja, joten lukemat 0-1 jäivät voimaan ensimmäiseen erätaukoon lähdettäessä. Torjunnat erässä TPS Isabella Laiho 8 ja IFK Iina Kuusela 11.

Ottelun toisessa erässä TPS sai jäähyn erän kolmannella minuutilla. Kun jäähyä oli kulunut 20 sekuntia, ranskalaishyökkääjä Estelle Duvin murtautui läpiajoon, jota IFK-pelaaja esti. Päätuomari Lauri Halminen tuomitsi tilanteesta rankkarin, josta TPS:n Lenka Serdar teki tasoitusmaalin 1-1:een. Tämän jälkeen IFK hoiti yhden alivoiman, ennen seuraavaa maalia. Ajassa 27:47 IFK menee ottelussa 1-2-johtoon, kun Johanna Kemppainen iskee Karoliina Rantamäen laukauksen jälkitilanteesta irtokiekon maaliin. Vajaa minuutti maalista ja IFK on jälleen alivoimalla. Tämä hoidetaan ja seuraavan maalin tekee jälleen IFK.  Ajassa 31.47 Siiri Yrjölä iskee makean vedon verkkoon suoraan Emmi Juuselan syötöstä, 1-3. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkitään Henni Virtanen. Muutama minuutti maalista ja TPS saa jäähyn. IFK ei onnistu maalinteossa ylivoimalla. Seuraava maali näkee päivänvalon ajassa 37:42. Maalia edelsi Anni Peren koukkaus läpiajosta. Päätuomari Halminen viheltää jo toisen rankkarin ottelussa. Pere harhauttaa Laihon upeasti ja siirtää IFK:n tyylillä 1-4-johtoon. Erä oli IFK:n hallintaa ja päättyy lukemiin 1-4. Torjunnat TPS Laiho 13 ja IFK Kuusela 13.

Kolmas erä muutti kuitenkin ottelun suuntaa ja voittajaa saatiin jännittää aivan loppuhetkille saakka. Ajassa 41:50 TPS kaventaa Emmi Metsä-Tokilan maalilla lukemiin 2-4. Tämän jälkeen jäähyluukkujen ovet käyvät turkulaisten osalta kahdesti ja stadilaisten kerran tuloksetta. Ajassa 54:57 Maija Otamo kaventaa IFK:n johdon maalin päähän; 3-4. Ajassa 58:21 TPS ottaa Laihon pois maaliltaan, mutta kovassa tulituksessa ollut Kuusela ja IFK kestää. Kolme pistettä stadiin lukemin 3-4. Torjunnat kolmannessa erässä Laiho 6 ja Kuusela 12.

Ottelu oli runkosarjan viimeinen. Naisten Liigan Playoff-ottelut alkavat keskiviikkona 3.3. HIFK sijoittuu sarjassa sijalle 3. ja saa puolivälieräotteluihin vastaansa sijalle 6. sijoittuneen TPS:n. Puolivälierät pelataan paras kolmesta-järjestelmällä. Ensimmäinen IFK – TPS-puolivälieräottelu pelataan tulevana keskiviikkona Helsingissä klo 19:00 alkaen.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi kommentoi joukkueensa otteita.
– Hieno paluu joukkueelta tositoimiin tauon jälkeen. Saimme tästä kenraalista virtaa ja itsevarmuutta tulevaan. Pystyimme pelaamaan tavoitteidemme mukaisesti lähes 60 minuuttia, mutta näimme myös sen mitä osa-alueita meidän tulee hieman tarkentaa kun pudotuspelit käynnistyvät.