IFK – TPS 3 – 0 (2-0, 1-0, 0-0)

IFK aloitti Naisten Liigan pudotuspelit kotiottelulla TPS:aa vastaan. Naisten Liigan 3. sijoittunut stadilaisryhmä pelasi sarjan 6. sijoittunutta TPS:aa vastaan edellisen kerran kolme päivää sitten, kun runkosarja päätettiin Turussa. Tuosta 3-4-voittoon päättyneestä ottelusta IFK ei saanut tähän otteluun mukaan senttiäkään, paitsi ehkä itseluottamuksena. Kotijoukkue aloittikin ottelun murskaavasti. Ottelun toisella minuutilla TPS sai jäähyn, josta IFK ja Emmanuelle Passard välittömästi rankaisi; 1-0 ajassa 02:15. Syöttäjinä Michaela Pejzlova ja Karoliina Rantamäki. Jo seuraavalla minuutilla, ajassa 03:20 IFK-johto kasvoi 2-0:aan ja vuorossa oli ottelun kaunein maali: Miressa Mäkelä sai kiekon päätyyn Athena Locatellilta, syötti Pejzlovalle, joka vielä näki Rantamäen, joka sai laittaa kiekon tyhjään TPS:n maaliin Isabella Laihon ollessa pelattu pois maaliltaan. TPS:n päävalmentaja Kai Ortio käytti aikalisän tässä tilanteessa. Erä eteni IFK:n ollessa niskan päällä. IFK sai kaksi jäähyä erän puolivälissä, mutta hoiti TPS:n ylivoimalta tehon pois. Erä päättyi lukemiin 2-0. Torjunnat erässä IFK:n Iina Kuusela 7 ja TPS:n Isabella Laiho 8.

Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä. Ajassa 25:53 IFK kasvatti johtoaan ja TPS:n ahdinkoa. Pejzlova karvasi kiekon turkulaispelaajalta suoraan Mäkelän lapaan, joka liikutti Laihoa hieman sivuttain ja laittoi kiekon verkkoon jalkojen välistä; 3-0. Tämän jälkeen TPS sai jälleen mahdollisuuden IFK:n jäähyn aikana, mutta IFK puolusti hyvin. Erän toisella puoliskolla IFK hoiti vielä toisen kaksiminuuttisen ja erä päättyi 3-0-lukemiin. Torjunnat toisessa erässä IFK Kuusela 8 ja TPS Laiho 12.

Ottelun kolmas erä oli tasaista vääntöä. IFK:n maalilla Iina Kuusela oli tänään nainen paikallaan ja hoiti tyylikkäästi pahimmat paikat. Erän ainoa jäähy tuomittiin IFK:lle, mutta TPS jäi tällä kertaa maalitta. Ajassa 58:50 TPS otti Laihon pois maaliltaan, mutta tämäkään ei enää auttanut. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä IFK Kuusela 9 ja TPS Laiho 7. IFK vei voiton lukemin 3-0 ja johtaa ottelusarjaa nyt 1-0. Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan lauantaina 6.3. klo 13:20 Turussa ja kolmas ottelu tarvittaessa sunnuntaina 7.3. klo 16:00 Malmilla. Välieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Kotijoukkue IFK:n parhaana pelaajana palkittiin Miressa Mäkelä ja TPS:n parhaana Lenka Serdar.

IFK:n tehohyökkääjä Miressa Mäkelä kommentoi peliä seuraavasti:
– Joukkue pelasi vahvasti alusta loppuun. Hyvän puolustuksen kautta päästiin hyviin hyökkäyksiin ja kiekko pysyi hyvin hyökkäyspäässä. Jokainen antoi tänään parastaan ja taisteli loppuun asti, mikä tuotti myös tulosta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.