HIFK – HPK 3 – 1 (0-1, 0-0, 3-0)

Gimmojen kauden 22-23 ensimmäinen kotiottelu alkoi kukituksella. Tsekkien maajoukkuehyökkääjä Michaela Pejzlova ja HPK:ssa pelaava Karolina Erbanova saivat historiallisen MM-pronssin kunniaksi huomionosoituksen HIFK:lta.

Ensimmäisen erän aikana tehtiin yksi maali; ajassa 09:47 Oona Koukkula pääsi ohittamaan HIFK:n maalissa pelanneen Lumi Jääskeläisen, 0-1. Lukemat jäivät voimaan erän jälkeen. Torjunnat HIFK Jääskeläinen 6 ja HPK Salla Sivula 18.

Toisessa erässä HIFK hallitsi kenttätapahtumia ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Kerhon maalia. Maali pysyi kuitenkin varjeltuna ja lukemat erän jälkeen vielä jännittävät 0-1. Torjunnat HIFK Jääskeläinen 2 ja HPK Sivula 11.

Kolmas erä ehti vanheta aikaan 56:50 ennen kuin HIFK:n valmennus otti aikalisän. Vain 18 sekuntia aikalisästä, ja Gimmat tasoitti lukemiin 1-1. Läpi pelin yhtenä kentän hahmoista esiintynyt Pejzlova maalasi Sanni Vanhasen ja Emilia Vesan syötöistä. Vain 38 sekuntia edellisestä osumasta, ja IFK siirtyi 2-1-johtoon. Maalintekijänä Vanhanen, syöttäjinä puolustajat Athena Locatelli ja Siiri Yrjölä. Vielä ajassa 59:09 Pejzlova siirsi kiekon tyhjään HPK-maaliin Vanhasen syötöstä. HIFK:lle ensimmäisestä kotimatsista kolmen pisteen voitto. Torjunnat HIFK Jääskeläinen 5 ja HPK Sivula 16.

Ottelun parhaat pelaajat kävi palkitsemassa Ranskan suurlähettiläs Agnès Cukierman. Parhaina palkittiin IFK:lta Sanni Vanhanen ja HPK:lta maalivahti Salla Sivula. HIFK:n joukkueesta SuHo:n Raskaan työn raataja-palkinnolla palkittiin Emilia Vesa.

Päävalmentaja Saara Niemi:
– Meillä riitti hyvin kärsivällisyys. Pystyttiin luomaan paljon paikkoja pelin aikana ja viime viikonloppuun verrattuna pelissä viisikon tasapaino pysyi hyvänä eli myös puolustusvalmius säilyi vaikka haluttiin hyökätä. Kertoo joukkueesta paljon, että pystyttiin kääntämään peli vielä voitoksi loppuhetkillä.