Lukko – HIFK 1 – 11 (0-4, 1-5, 0-2)

Eilen viimeisillä minuuteilla kotivoiton HPK:sta napannut Gimmojen joukkue matkusti tänään Eurajoelle Lukko naisten kotihalliin. Eilen stadilaisten voitossa arkkitehteina häärineet Sanni Vanhanen, Emilia Vesa ja Michaela Pejzlova eivät antaneet raumalaisten kauaa elätellä toiveita johtoasemasta. Ajassa 01:08 Vanhanen maalasi HIFK:n 0-1-johtoon ylivoimalla. Vain pari minuuttia myöhemmin sama kolmikko oli asialla, kun Vanhanen iski jo toisen maalinsa; 0-2. Tämän jälkeen pelattiin 9minuutin jakso ilman merkintöjä. Ajassa 12:08 Eveliina Kitula teki liigauran ja kauden ensimmäisensä Akatemiasta lainassa olevan Nelly Anderssonin ja Sara Suhosen syötöistä. Reilu minuutti edellisestä, ajassa 13:21 Johanna Kemppainen lisäsi vieraiden johdon 0-4:n Clara Rozierin ja Anderssonin syötöistä. Nämä lukemat jäivät voimaan erän jälkeen. HIFK:n maalilla Kiia Lahtinen pääsi yhdellä torjuntamerkinnällä ja Lukon Katriina Saarenmaa venyi kiekon tielle kaikkiaan 21 kertaa.

Toinen erä alkoi niin ikään Lukon jäähyllä, josta HIFK:n ylivoima Vanhasen johdolla rankaisi; 0-5. Tämän jälkeen ajassa 24:36 Lukko pääsi rikkomaan kuparisen Lahtisen takana, kun Aliisa Toivonen heilutti verkkoa. HIFK:n 1-6-maali näki päivänvalon ajassa 28:30, kun Rozier iski kiekon verkkoon Kemppaisen ja Veera Huotarin syötöistä. Ajassa 30:02 Pejzlova teki kauden neljännen maalinsa Vanhasen ja Mikaela Saukkosen syötöistä ja vei näin Gimmat 1-7-johtoon. Tämän jälkeen IFK.lle tuomittiin pitkä rangaistus laitataklauksesta, jonka aikana Lukko ei kuitenkaan onnistunut kaventamaan. Ajassa 35:40 Anni Pere lisäsi IFK:n johtoa Pejzlovan ja Vanhasen syötöistä, 1-8. Minuutti edellisestä kun Kemppainen teki toisen maalinsa otteluun Rozierin ja Athéna Locatellin syötöistä, lukemat IFK:lle 1-9. Toisen erän torjunnat Lahtinen 6 ja Saarenmaa 8.

Kolmannessa erässä Vanhanen teki ottelussa hattutempun ja siirsi Gimmat 1-10-johtoon. Syöttäjänä tutkapari Pejzlova. Erä eteni tämän jälkeen viimeiselle minuutille ennen IFK:n lopullista niittiä, jonka iski ajassa 59:38 Kitulan toimesta. Syöttäjinä Kemppainen ja Saukkonen. Torjunnat erässä Lahtinen 4 ja Saarenmaa 22. HIFK:lle 1-11 vierasvoitto ja kuusi pistettä tästä viikonlopusta.