HIFK – KalPa 6 – 5 ja. (0-0, 4-3, 1-2, 1-0)

Stadin Gimmojen kevätkauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin tänään sarjaa johtavaa KalPa:a vastaan. Ottelun ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta enemmän ja vähemmän hakemista. Maalia lähinnä käynyt laukaus lähti Naisten Liigan Tammikuun kuukauden pelaajaksi ennen ottelua palkitun IFK-pelaajan Emilia Vesan lavasta KalPa-maalin ylärimaan. Erä päättyi lukemiin 0-0. Torjunnat Iina Kuusela 8 ja KalPa:n Aino Laitinen 12.

Toisessa erässä olikin sitten toinen tahti. Ajassa 25:52 KalPa:lle tuomittiin jäähy, josta HIFK ja Michaela Pejzlovarankaisee ylänurkkaan; 1-0. Syöttäjinä Johanna Kemppainen ja Julia Liikala. KalPa kuittaa nopeasti, kun ajassa 27:31 Sanni Rantala tasoittaa lukemiksi 1-1. Ajassa 30:22 Alisa Makkonen vei KalPa:n 1-2-johtoon. Ajassa 33:24 Pejzlova tasoitti Clara Rozierin ja Siiri Yrjölän syötöistä. Reilu kolme minuuttia ja Sanni Vanhanen vei taidokkaalla harhautuksella IFK:n 3-2-johtoon. Syötön antoi Liikala. Ajassa 37:29 KalPa sai jäähyn, josta IFK teki ottelun toisen ylivoimamaalinsa. Maalintekijänä Karoliina Rantamäki, joka sai hienon syötön Rozierilta ja Athéna Locatellilta. Erän lopulla, ajassa 38:15 KalPa:n Jenna Kaila kavensi vielä lukemiksi 4-3. Näihin lukemiin päättyi 2. erä. Torjunnat Kuusela 7 ja Laitinen 14.

Kolmannen erän alkuun IFK sai rangaistuksen. KalPa hyödynsi ja tasoitti lukemiin 4-4, asialla ajassa 45:41 jälleen Kaila. Neljä minuuttia tästä ja IFK pelasi koko viisikon liian syvälle ja Kaila vei läpiajosta KalPa:n 4-5-johtoon. Kaila teki näinollen puhtaalla hattutempulla. IFK haki tasoitusta vimmatusti ja ajassa 56:43 Vesa näytti miksi hänet palkittiin Tammikuussa Liigan parhaana pelaajana. 5-5-tasoitusmaalin syöttäjänä Vanhanen. Kolmas erä päättyi tasan joten mentiin jatkoajalle. Torjunnat Kuusela 4 ja Laitinen 9.

Jatkoajalla IFK haki voittomaalia. Toisella minuutilla IFK pääsi Rozierin kiekonriistosta 3-0-hyökkäykseen, josta Rozier itse viimeisteli voittomaalin ajassa 61:54. IFK:lle kaksi pistettä. Torjunnat jatkoajalla Kuusela 0 ja Laitinen 1.