HIFK – TPS 5 – 1 (4-1, 0-0, 1-0)

Eilen jatkoaikavoiton sarjajohtaja KalPa:sta napannut Gimmojen joukkue kohtasi tänään TPS:n Pirkkolassa. Ottelu alkoi Gimmojen nopealla maalilla, kun ajassa 01:24 Mikaela Saukkonen Emilia Vesan ja Sanni Vanhasen syötöistä vei kotijoukkueen johtoon hienolla ylänurkkalaukauksella. Ajassa 09:12 IFK:n Olivia Kylliäinen seurasi hienosti nopean hyökkäyksen ja iski irtokiekon TPS:n maaliin. Syöttäjänä Clara Rozier. Ajassa 09:35 TPS ja Pauliina Salonen kaventaa lukemiksi 2-1. Muutama minuutti tästä ja IFK pyöritti TPS-puolustuksen nippuun. Maalin teki Rozier, syöttäjät Michaela Pejzlova ja Julia Liikala. Naisten Liigan Tammikuun kuukauden pelaajaksi valittu Vesa iskee vielä itse ohjausmaalin erän loppupuolella ajassa 17:34. Syötön maaliin antavat Liiikala ja Siiri Yrjölä. Lukemat 4-1 jäävät voimaan erän päättyessä. Torjunnat erässä HIFK Kiia Lahtinen kaksi ja TPS Suvi Saarinen 17.

Toinen erä ei TPS:n jäähyä lukuun ottamatta tarjonnut merkintöjä tilastoihin. Torjunnat Lahtinen 10 ja Saarinen 10.

Kolmas erä alkoi IFK:n maalilla, ja ajassa 41:37 Rozier pamautti kiekon ylänurkkaan ylivoimalla. Syöttäjänä Athéna Locatelli. Erässä nätiin vielä kaksi Gimmojen jäähyä ja yksi TPS:n, mutta ei enää lisämaaleja. Torjunnat Lahtinen 10 ja Saarinen 9. Gimmoille kolme pistettä tästä runkosarjan viimeisestä kotiottelusta. Ensi viikonloppuna ratkaistaan runkosarjan sijoitukset ja Playoff-ottelut alkavat lauantaina 25.2.

Kotiketju-pelaajiksi nimettiin Kiia Lahtinen, Mikaela Saukkonen, Eveliina Kitula, Clara Rozier, Olivia Kylliäinen. HIFK:n parhaana pelaajana tänään palkittiin Olivia Kylliäinen ja Raskaan työn raatajana Emilia Vesa.

Gimmat haluavat kiittää ottelun alussa, erätauoilla ja vielä pelin päätteeksi jäällä nähtyä kaksikkoa Riku Nieminen – Sami Jauhojärvi visiitistä luoksemme tänään. Toivottavasti pipot lämmittävät ja niistä on iloa!

Torjunnat:
HIFK Kiia Lahtinen 2 + 10 + 10 = 22
TPS Suvi Saarinen 17 + 10 + 9 = 36

Pisteet:
Clara Rozier 2 + 1 = 3
Emilia Vesa 1 + 1 = 2
Julia Liikala 0 + 2 = 2
Olivia Kylliäinen 1 + 0 = 1
Mikaela Saukkonen 1 + 0 = 1
Athéna Locatelli 0 + 1 = 1
Michaela Pejzlova 0 + 1 = 1
Sanni Vanhanen 0 + 1 = 1
Siiri Yrjölä 0 + 1  = 1