RoKi – HIFK 0 – 12 (0-3, 0-3, 0-6)

Gimmat matkasivat aamulennolla Rovaniemelle kohtaamaan sarjan hännillä olevan RoKin. Kaikki sarjapisteet ovat kuitenkin runkosarjan voiton kannalta kullan arvoisia, joten rotsi auki ei peliin voinut lähteä. HIFK:n konkari Karoliina Rantamäki ei ollut huolissaan otteluruuhkasta: ”ei tässä iässä vielä jaloissa tunnu, pahinta olisi bussissa istuminen mutta onneksi lennettiin tänään”.

Julia Liikala pääsi aloittamaan Gimmojen maalinteon. Hetkeä myöhemmin Michaela Pejzlova lisäsi HIFK:n johtoa ruuhkatilanteen maalillaan. Ensimmäisen erän lukemat sinetöi Anni Pere. Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi, Gimmat pelasivat tiiviisti ja erän alkupuoliskolla Sanni Vanhasen napakka rannelaukaus upposi RoKi:n verkkoon. Kotijoukkueen vauhti ei riittänyt HIFK:n mukana, ja siirretyn rangaistuksen aikana kiekko tipahti ruuhkatilanteessa maalin eteen, josta Clara Rozier siirsi irtokiekon tyhjään maaliin. Erän lopulla Rantamäki pääsi ohjaaman kiekon Pejzlovan loistosyötöstä maaliin. Rantamäki palasi kokoonpanoon muutama ottelu takaperin pitkän poissaolon jälkeen ja naureskellen tokaisi: ”eiköhän pelituntuma ole normaali sitten kun pleijarit alkaa”.

Vaikka ottelu olikin jo käytännössä ratkennut, HIFK laittoi kolmannessa erässä pesukoneen pyörimään kunnolla. Rozierin illan toinen maali oli toisinto hänen ensimmäisestään, kiekko tipahti maalin eteen, josta hän pääsi herkuttelemaan siirtämällä kiekon maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Siiri Yrjölä pääsi laukomaan vapaasti maalin edestä kiekon vastustamattomasti RoKin maalivahdin taakse. Vain parikymmentä sekuntia myöhemmin Pejzlova järjesti upean paikan Rantamäelle, joka ei erehtynyt. Ottelun viimeisellä kympillä Pejzlovan huikean esityön jälkeen Rantamäki viimeisteli hattutemppunsa. Sanni Vanhasen ylivoimamaali oli myös upean syöttöketjun pohjustama. Kapteeni Rantamäen neljäs maali kuvasti ottelua, Gimmat hallitsi ja rokotti armottomasti maalipaikoista. Karoliina kehui hymyillen pelikavereitaan ”oli sen verran hyviä syöttöjä, että niistä oli kiva laittaa sisään”.

Pejzlova oli ahkerasti järjestelemässä toinen toistaan upeampia maaleja, keräsi huimat seitsemän tehopistettä ja kasvatti näin kaulaa pistepörssin kärjessä. Gimmojen maalilla Miia Vainion iltapäivä oli kevyt, mutta nollapeli on aina nollapeli. Huomenna kohdataan Oulussa Kärpät. Rantamäen ajatukset huomisesta ovat kirkkaat ”lähdetään hyvällä fiiliksellä, huomenna täytyy taas jalan ja kiekon liikkua”.

Kuva: Alise Harju