Kärpät – HIFK 1 – 3 (1-1, 0-1, 0-1)

HIFK:n Pohjois-Suomen vieraskiertue jatkui Kärppiä vastaan Oulun Raksilassa. Gimmojen puolustaja Satu-Maaria Vihervuori kertasi valmistautumista otteluruuhkan viimeiseen matsiin: ”keskityttiin että pidetään oma taso yllä”. ”Tällä kaudella olen onnistunut keräämään itseluottamusta, jonka kautta peliin on tullut rauhallisuutta”, hän jatkoi kommentoiden omaa tekemistään kauden osalta.

Ensimmäinen erä oli vahvaa tekemistä Gimmoilta, erän alussa Karoliina Rantamäki ja Julia Liikala hassuttelivat Gimmat johtoon. Kärpät toipuivat vielä tästä ja tasoittivat pelin. Ensimmäisessä erässä HIFK:n Kiia Lahtiselle kertyi vain kaksi torjuntaa Kärppien 14 torjuntaa vastaan. Puolustuspäässä ei ollut liikaa murheita ja päästiin keskittymään hyökkäyspään tekemiseen, Vihervuori myös iloitsi pakkiparinsa kanssa työskentelystä: ”meillä [Ilona] Palinin kanssa sujuu hyvin. Osataan lukea toisiamme ja luotetaan toistemme tekemiseen”.

Toinen erä oli vahvaa vyörytystä HIFK:lta, mutta Kärpät puolusti erittäin tiiviisti omaa aluettaan. Lisäksi Gimmojen otteista uupui viimeinen terävyys ja aivan vaarallisimmille maalipaikoille ei edes päästy. Maalin makuun päästiin vasta erän lopussa Sanni Vanhasen vahinkopompulla. Vihervuori näki pelin haasteet: ”edellisen päivän pelin tahti saattoi vaikuttaa tämänpäiväiseen. Luotiin hyvin tilanteita, mutta välillä viimeistely olisi vaatinut vielä enemmän keskittymistä”.

Kolmas erä jatkui kahden ensimmäisen erän kaltaisena, ja lopullinen ratkaisu saatiin vasta aivan erän lopulla siirretyn rangaistuksen aikana, kun Pauliina Salonen pääsi taidokkaasti ohjaamaan Siiri Yrjölän siniviivalaukauksen ilmasta maaliin. Näin saatiin pinnat himaan ja runkosarjan voitto on edelleen omissa käsissä.

Ensi viikonloppuna molemmat matsit ovat kotona Pirkkolassa, lauantaina RoKia vastaan ja sunnuntaina Turusta saapuu vierailulle TPS. Tervetuloa kannustamaan Gimmat voittoon!

Kuva: Alise Harju