24.1.2024 HIFK – HPK 4 – 1 (1-1, 1-0, 2-0)

Asetelmat keskiviikkoillan kamppailuun olivat herkulliset, voitolla Stadin Gimmat siirtyisivät runkosarjan kakkossijalle. HPK taasen saisi voitollaan kasvatettua eroa kolmannella paikalla olevaan HIFK:hon.

HPK tarjoili heti ottelun alkuun kylmää suihkua siirtymällä puolentoista minuutin pelin jälkeen johtoasemaan. Hämeenlinnalaiset olivat tulleet otteluun hyvällä jalalla, ja Gimmat olivatkin välillä aikamoisessa pyörityksessä. Maaleja HPK ei kuitenkaan onnistunut tekemään, tästä piti huolen HIFK:n puolustus, viimeisenä lukkona loistavan ottelun pelannut maalivahti Kiia Lahtinen. Pelin jälkeen Lahtinen jakoi kiitosta puolustukselle: ”alku oli hieman nihkeä, kun HPK pääsi heti johtoon. Parannettiin kuitenkin pelin myötä reilusti ja maaleja alkoi syntymään, kun alkoi löytyä paikkoja. Puolustukselle tietysti kiitokset, että tekivät pelistäni melko helppoa”.

Gimmojen Athena Locatelli jatkoi edellisessä ottelussa löytyneellä maalijyvällä ja tasoitti ottelun ensimäisen erän loppupuoliskolla. Toiseen erään Gimmat tulivat vahvasti, ja peli pyöri enimmäkseen hämeenlinnalaisten päädyssä. Jopa niin paljon, että HPK joutui käyttämään aikalisän jo toisen erän alkupuoliskolla saadakseen rivinsä kasaan.

HIFK:n ulkomaalaisvahvistukset jatkoivat maalintekoa, aluksi Michaela Pejzlova vei kotijoukkueen toisen erän lopussa johtoon, ja Clara Rozier maalillaan alkoi varmistella Gimmojen täyttä pistepottia kolmannen erän puolivälissä. HPK:lla oli ottelussa omat etsikkopaikkansa, ja pääsivätkin useamman kerran nokikkain Gimmojen maalivahdin kanssa. Lahtinen kuitenkin veti näistä tilanteista pidemmän korren. Kiia itse kommentoi onnistumisiaan ”itsellä ollut suht hyvä kausi tähän mennessä ja tietysti tuollaiset tilanteet kohottavat itseluottamusta”.

Ottelun lopussa HPK sortui jäähyilyyn, ja Sanni Vanhanen pääsi kaunistelemaan loppulukemat. Illan tehotilastossa Vanhanen (1 + 2) ja Julia Liikala (0 + 3) keräsivät kumpikin kolme tehopistettä. Maalivahtiosasto Gimmoilla on hyvässä kunnossa, ja Lahtinen itsekin tietää sen ”ollaan Miian [Vainio] kanssa molemmat näytetty että tällä tasolla pystytään pelaamaan. Sen lisäksi pusketaan toisiamme aina eteenpäin. Kun jatketaan joukkueena tätä hyvää duunia niin keväästäkin tulee hyvä”.

Voitto siis kotiin, ja Gimmat ohittivat sarjataulukossa HPK:n siirtyen näin kakkospaikalle. Seuraavaksi katseet kääntyvät kohti viikonloppua ja Helsinki-Vantaan lentoasemaa, josta Gimmojen matka jatkuu lauantaina kohti Rovaniemeä RoKin vieraaksi. Sunnuntaiksi siirrytään Ouluun kohtaamaan Kärpät.

Kuva: Alise Harju