HIFK – Kiekko-Espoo 5 – 3 (0-2, 4-0,1-1)

Stadin Gimmat kohtasivat espoolaiset tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Punaisten leirissä, ainakin katsomon puolella, taisi käydä ennen ottelua vielä mielessä viime kevään finaalisarjan tappio viidennessä ottelussa. Ottelun ensimmäinen erä oli Gimmoilta löysää pelaamista. Espoolaiset tulivat otteluun paremmalla jalalla ja siirtyivät ajassa 03:56 ex-hifklaisen Henni Virtasen maalilla 0-1-johtoon. Ajassa 09:54 HIFK:n maalissa torjunut Lumi Jääskeläinen ohitettiin toistamiseen, 0-2 Anni-Elina Montosen toimesta. Erä päättyi näihin lukemiin. Torjunnat HIFK Jääskeläinen 5 ja Kiekko-Espoon Minja Drufva 12.

Toisessa erässä HIFK pääsi pikkuhiljaa paremmin peliin kiinni. Ajassa 27:20 Athéna Locatelli syötti poikittaissyötön Sanni Vanhaselle, joka sijoitti kiekon takanurkkaan; 1-2. Lisää seurasi ajassa 33:23. Maalintekijänä Clara Rozier ja syöttäjinä Julia Liikala sekä Locatelli. Hetkeä myöhemmin Siiri Yrjölä seurasi hyökkäyksen hienosti loppuun, ja pääsi iskemään reboundin verkon perille ajassa 34:17. Syöttäjinä Liikala ja Rozier. Samassa ajassa Espoon päävalmentaja Sami Haapanen otti aikalisän. Tästä huolimatta Gimmat osui erässä vielä kertaalleen kun ajassa 38:07 Liikala löi numeroiksi 4-2 Michaela Pejzlovan ja Rozierin syötöistä. Torjunnat Jääskeläinen 8 ja Drufva 8.

Kolmannessa erässä ajassa 43:16 Emilia Vesa onnistui vihdoin. Entistä joukkuettaan vastaan pelannut Vesa sai syötöt maaliin Sara Suhoselta ja Yrjölältä. Gimmat johtoon 5-2. Espoo ei luovuta ja ajassa 51:37 Tea Villilä kavensi lukemiksi 5-3. Ajassa 57:07 Espoo otti vielä Drufvan pois maaliltaan, mutta lähemmäs he eivät enää päässeet. Stadilaisille kolmen pisteen voitto. Torjunnat Jääskeläinen 13 ja Drufva 4. Ottelua seurasi Gimmojen kauden ennätysyleisö, 157 katsojaa.

Gimmat pelasivat tämän ottelun mailoissaan Hockey Base Helsingin lahjoittamaa pinkkiä erkkaa Roosa Nauha kampanjakuukauden vuoksi. Lahjoita Gimmojen kampanjasivustolla rahaa keräykseen.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin IFK:lta Julia Liikala ja Kiekko-Espoolta Tea Villilä. Suomen Urheiluhierojaopiston Raskaan työn raataja-palkinnolla palkittiin tänään Emilia Vesa. Kotiketjun Tähtipelaajina tässä ottelussa palkittiin Julia Liikala, Michaela Pejzlova, Johanna Kemppainen, Athena Locatelli ja Olivia Kylliäinen. Kauden aikana eniten Kotiketjun tähtiä saaneet pelaajat palkitaan kauden päätteeksi Hilton Kalastajatorpan majoituspaketilla.