HIFK – Kuortane 6 – 0 (1-0, 3-0, 2-0)

Naisten Liigan toisella tilalla majaileva Stadin Gimmojen joukkue nappasi lauantaina voiton hallitsevasta Suomen mestarista ja sunnuntaina vastaan luisteli liukas Kuortaneen joukkue. Ajassa 03:47 Gimmojen pistekärki Sanni Vanhanen nosti kiekon ensimmäistä kertaa Kuortaneen maaliin ovelasti maalivahti Emilia Kyrkön selän kautta; 1-0. Syöttäjinä Emilia Vesa ja Sara Suhonen. Ensimmäinen erä kotijoukkueen hallinnassa ja päättyi lukemiin 1-0. Maalivahtien torjunnat: HIFK Miia Vainio yksi ja Kuortane Kyrkkö 5.

Toisessa erässä HIFK jatkoi maalintekoa ajassa 20:18. Maalintekijänä Clara Rozier, syöttäjinä Julia Liikala ja Michaela Pejzlova, 2-0. Reilu kuusi minuuttia myöhemmin, ajassa 26:26 puolustaja Mikaela Saukkonen iski Gimmoille jo 3-0-johdon upealla rystyohjausmaalilla. Syöttöpisteet hienon esityön tehneille Pejzlovalle ja Liikalalle. Ajassa 35:20 maaliverkot soivat jälleen. Maalintekijänä puolustaja Siiri Yrjölä ja syöttäjinä upeasti maalintakaa Liikala sekä Clara Rozier, 4-0. Torjunnat erässä Vainio 6 ja Kyrkkö 16. Lukemat 4-0 erän jälkeen.

Kolmas erä oli enää lähinnä kosmetiikkaa, sen verran selkeä tasoero joukkueiden välillä tänään oli. Ajassa 52:59 Vanhanen teki ottelussa toisen maalinsa ja siirsi IFK:n 5-0-johtoon alivoimalla. Syöttäjinä Vesa ja Athéna Locatelli. Ajassa 57:59 Locatelli ampui viivasta ja kirjautti kauden kolmannen maalinsa, syöttäjinä Yrjölä ja Suhonen. Lukemat 6-0 jäivät ottelun lopputulokseksi. Torjunnat Vainio 3 ja Kyrkkö 19, Vainiolle hienosti uran ensimmäinen nollapeli toisessa pelatussa pelissä Naisten Liigassa.

Päävalmentaja Saara Niemi veti pelin yhteen:
– Kokonaisuudessaan hyvä 60-minuuttinen. Keskityimme erien alkuihin ja pelin aikana pyrittiin myös pysymään kiekossa. Kun vielä laukauksia saadaan kohti maalia niin maalinteko tehostuu. Olen tyytyväinen joukkueen työmoraaliin ja otteisiin tänään.