Helsingin IFK:n naisten edustusjoukkue on löytänyt uuden vaihteen marraskuun pimeydestä huolimatta; viikon saldo kuusi pistettä, 19 tehtyä maalia ja vain kolme päästettyä.

IFK aloitti kotipeliviikon torstaina Espoon Kiekkoseuraa vastaan. Ottelu oli ensimmäisen erän kahden maalin ansiosta selvästi Gimmojen hallussa. Puolet toisesta erästä sen sijaan Gimmat istuivat jäähyaitiossa ja EKS pääsi tasoittamaan ottelun. Kolmannessa erässä löytyi IFK:lta kuitenkin ryhtiliike ja joukkue onnistui murtamaan espoolaisten puolustuksen – kotijoukkueen maalilaulu kuultiin kolmeen otteeseen.

Gimmojen voitettua kauden neljäs kohtaaminen espoolaisia vastan lukemin 5-2, jäi pääkaupunkiseudun herruus Mestiskarsinnan osalta Stadiin otteluvoitoin 3-1.

Sunnuntaina Malmi Areenalle saapui sarjassa viimeisenä oleva Panelian Raikas. Aikaisemmissa otteluissa Gimmoja vaivannut tehottomuus ei näkynyt vaan heti ensimmäisessä erässä maaleja taottiin yhdeksän. Toinen erä olikin sitten taas ponnetonta pelaamista, kun laukauksia säästeltiin hyvistäkin maalipaikoista huolimatta. Kolmanteen erään Gimmat tuli taas vahvasti ja lopputuloksena selvä 14-1voitto.

Viikon saldona kuusi pistettä ja karsintalohko ykkösen piikkipaikka maalieron turvin toisena olevaan Alavuden Peli-veikkoihin.

– Olemme tällä hetkellä loistavassa 40 minuutin kunnossa. Kun pelit kovenee, ei tämä suoritus riitä ja joukkue pitääkin saada suorittamaan tasaisemmin. Fysiikasta en usko sen olevan kiinni vaan enemmänkin tunnetilojen hallitsemisesta. Olemme kuitenkin ihan aikataulussa – nuoren joukkueen kehittäminen ei ole mikään sprintti vaan maraton, kommentoi päävalmentaja Saara Niemi viikon otteluita.

Seuraavat kaksi peliä pelataan Malmin kotiareenalla, sunnuntaina 25.11. klo 14:20 vastassa Salo HT ja sunnuntaina 2.12 RuoSkA Ruovedelta klo 14:20. Tervetuloa kannustamaan Stadin Gimmat voittoon!