HIFK – Kärpät 3 – 2 (2-0, 0-1, 1-1)


Stadin Gimmat tulivat puolivälieräsarjan toiseen otteluun hurjalla intensiteetillä. Kärpille ei annettu ensimmäisessä erässä lainkaan aikaa valmistautua hyökkäyksiin vaan koko ajan Gimmojen karvaus oli herkeämättä häiritsemässä. IFK:n avausmaali syntyi kun Clara Rozier pyöräytti itsensä vapaaksi ja näki hattuhyllyllä kiekon mentävän aukon. Viitisen minuuttia myöhemmin Pauliina Salonen ja Sanni Vanhanen kiekottelivat paikan Rozierille ja maalilaulu raikasi taas Pirkkolassa. Ensimmäisen erän Rozier-show ja Gimmojen aktiivinen pelaaminen antoi mielikuvan, että iltapäivästä tulee murskajaiset.

Kärpät olivat kuitenkin jyrkästi eri mieltä. Toisen erän puolivälissä IFK joutui kahden pelaajan alivoimalle ja ensimmäisen jäähyn loppuessa oululaiset pääsi kaventamaan. Kärpät saivat maalistaan paljon energiaa ja pelistä muodostui kunnon playoff-vääntö. Gimmojen Sanni Vanhanen ketjukavereineen pyörittivät peliä useasti kärppäpäädyssä. Vanhanen itse harmitteli, ettei peliä tapettu silloin kun paikkoja oli: ”eka erä oli ihan hyvää peliä meiltä mutta tehtiin vaan itsellemme peli vaikeammaksi, kun ei tehty paikoista maaleja”.

Kolmannen erän alkupuolella Kärpät pääsivät tasoittamaan. Hetkeä myöhemmin Siiri Yrjölä laukoi Gimmat johtoon. Viimeinen kymmenen minuuttia oli tarkkaa pelaamista kotijoukkueelta, eikä oululaiset enää päässeet maalin makuun. Sarja on siis katkolla torstaina 29.2. Oulun Raksilassa. Vanhasella oli hyvin simppeli resepti tulevalle karkauspäivän matsille: ”tehdään paikoista maaleja, ei päästetä vastustajaa hyökkäämään ja lähdetään voittamaan Ouluun”.