HIFK – Kärpät 7 – 2 (1-1, 3-1, 3-0)

Stadin hiihtolomaviikon päätteeksi Gimmat avasivat playoff-kevään Oulun Kärppiä vastaan. Gimmojen ykköspyssy Michaela Pejzlova kävi pokkaamassa runkosarjan pistepörssin voittajan ’Marianne Ihalainen’ -palkinnon ennen ottelua, mutta pelivarusteissa häntä ei nähty. Sankarittaren roolia oli siis tarjolla. HIFK:n puolustaja Ilona Palin kertasi otteluun valmistautumista: ”tottakai playoffit jännittää aina runkosarjapelejä enemmän mutta oltiin valmiina pelaamaan ja saatiin siitä jännityksestä virtaa peliin”.

Kärpät tulivat erinomaisella energialla otteluun. Ensimmäisessä erässä ei juurikaan pelikatkoja vihelletty maaleja lukuun ottamatta ja kaukalossa riitti vauhtia yllin kyllin. Gimmojen Sanni Vanhanen avasi päättäväisesti maalihanat erän puolivälissä, mutta Kärppien tasoitus tuli ennen erätaukoa.

Toinen erä jatkui samalla energialla, Pauliina Salosen ilmasta tekemä maali antoi hetken riemun IFK:lle, kunnes Kärpät hetkeä myöhemmin tasoitti. Ottelun puolivälissä Julia Liikala pääsi viemään Gimmat johtoon, josta ei enää luovuttu. Vapauttavan maalin teki Vanhanen erän viimeisellä minuutilla. Palin komppasi: ” Kärpät antoi kovaa painetta koko ajan ja yritti rikkoa meidän peliä. Pelin alussa he olivat hyvin mukana mutta saatiin meidän peli rullaamaan loppua kohden vaan paremmin ja silloin saatiin peliote meille”.

Kärpät eivät enää saaneet kolmanteen erään samanlaista sykettä päälle, kun taas Gimmat päättivät ottaa ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikasta. Liikala viimeisteli iltapäivän toisen maalinsa. 6-2 maalissa Palin juhlisti uran ensimmäistä pudotuspelimaaliaan, joka oli varsin hieno vanhanaikainen: ”saimme hyvän aloitusvoiton ja muut meidän pelaajat tekivät hyviä blokkeja niin pääsin siitä sitten haastamaan maalivahtia. Ja siinä kerkesin sen verran näkemään että veskari oli tullut aika paljon vastaan niin siinä jäi toiselle puolelle tilaa ja siitä se kiekko meni sitten maaliin”. Clara Rozier pääsi viimeistelemään loppulukemat Sanni Vanhasen syötöstä. Vanhanen otti sankarittaren roolin 2+2 tehopisteillään.

Stadin Gimmoille sarjassa ensimmäinen kiinnitys. Sarja jatkuu Pirkkolassa sunnuntaina kello 15:00.

Kuva: Alise Harju