Kärpät – HIFK 2 – 4 (1-1, 0-0, 1-3)

Sarjan aiemmat ottelut olivat erittäin tiukkaa pudotuspelikiekkoa poislukien ensimmäisen ottelun viimeinen erä – joten odotettavissa oli Kärppien osalta näytön paikka kotihallissaan. Ottelun alussa Kärpät saivat kuin varkain tilanteen, josta rokottivat armottomasti maalin. Ensimmäisen erän lopussa Gimmat tasoittivat pelin, kun Clara Rozier pääsi sutimaan kiekon maaliin Siiri Yrjölän laukauksen jäljiltä. Maalia tarkisteltiin pitkään päätuomarin toimesta videolta ja lopulta tuomarin käsi osoitti keskiympyrää.

Varsinaista otetta Gimmat ei pelin aikana saaneet kunnolla haltuunsa ja kolmannessa erässä tuli hetkeksi synkkiä pilviä sarjan katkaisun kannalta. Kärpät pääsivät johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. IFK ei tästä lannistunut vaan kuittasi heti seuraavassa vaihdossa pelin tasoihin. Esityön Pauliina Salosen maaliin teki Sanni Vanhanen.

Nelisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ottelun voittomaalin pääsi laukomaan Julia Liikala pitkän pyörityksen päätteeksi. Samalla peliminuutilla Vanhanen maalillaan iski lopullisen niitin oululaisten kevään unelmiin. Kärppien loppukiri ei tuottanut tulosta. Näin puolivälierät Gimmoille onnistuneesti pakettiin kolmessa ottelussa.

Hyvässä vireessä oleva Liikala näki voiton avaimet mentaalipuolella: ”Ottelun ratkaisi ihan puhtaasti tahto ja halu voittaa peli. Vaikka oltiin häviöllä 2-1 kolmannessa erässä, niin siinä ei tullut minkäänlaista paniikkia vaan kaikki luotti siihen tehdään vielä tarvittavat maalit”.

Välierävastustajaksikin uumoillun HPK:n kohtaaminen varmistui myös torstaina. Liikalalla on selkeät ajatukset tulevasta sarjasta: ”HPK:ta vastaan pelit on ollut vauhdikkaita ja tasaisia. Meidän joukkueen vahvuuksien kautta omalla pelillä varmasti pystytään tarvittavat kolme voittoa ottamaan. Nyt huilataan ja palautellaan Kärppäotteluista ja sen jälkeen ihan normaalisti jatketaan treenaamista ja valmistautumista välieriin”.

Gimmojen välieräsarja (kotiottelut boldattu):

• VE 1. Ti 5.3. HIFK – HPK Pirkkola 19:00 (ovet aukeaa klo 18:30)
  • VE 2. To 7.3. HPK – HIFK Hämeenlinna (alkamisaika vielä auki)
  • VE 3. La 9.3. HIFK – HPK Pirkkola 13:00 (ovet aukeaa klo 12:30)

Tarvittaessa:

• VE 4. Su 10.3. HPK – HIFK Hämeenlinna (alkamisaika vielä auki)
  • VE 5. Ke 13.3. HIFK – HPK Pirkkola 19:30 (ovet aukeaa klo 19:00)HUOM! Välieräotteluiden lipunmyynti käynnistyy perjantain aikana.

Kuva: Timo Savela