LA 29.10.2022

RoKi – HIFK 2 – 6 (1-1, 1-2, 0-3)

Gimmat matkustivat viikonlopuksi Rovaniemelle kohtaamaan RoKi:n kahdesti. Lauantain matsissa HIFK aloitti maalinteon jo ajassa 01:59 kun Julia Liikala viimeisteli Gimmoille 01-johdon Clara Rozierin ja Michaela Pejzlovan syötöistä. RoKi ja Iida Lappalainen tasoitti ottelun ajassa 06:13. Erä päättyi näihin lukemiin. Torjunnat RoKi Olivia Last 19 ja HIFK Lumi Jääskeläinen 7.

Toinen erä alkoi stadilaisten hallinnassa ja ajassa 22:33 Pejzlova teki Gimmoille 1-2-johdon Siiri Yrjölän syötöstä. RoKi tuli heti vajaan minuutin päästä tasoihin Jasmin Karjalaisen maalilla. Ajassa 39:24 Pejzlova kirjautti päivän toisensa Johanna Kemppaisen ja Liikalan syötöistä, 2-3. Torjunnat Last 19 ja Jääskeläinen 6.

Kolmannessa erässä Gimmat repi eroa. Ajassa 42:19 Rozier siirsi stadilaiset 2-4-johtoon ja pari minuuttia myöhemmin Liikalan päivän toinen maali näki päivänvalon; 2-5. Syöttäjät Ilona Palin ja Nenna Mehtonen. Tämän maalin jälkeen RoKi-valmennus otti aikalisän. Ajassa 52:32 Liikala viimeisteli hienosti hattutempun Pejzlovan ja Kemppaisen syötöistä ylivoimalla. Tämä maali jäi pelin viimeiseksi ja sinetöi HIFK:n 2-6-voiton. Torjunnat Last 13 ja Jääskeläinen 7.

RoKi – HIFK 0 – 12

Sunnuntain matsiin lähdettiin pienin kokoonpanomuutoksin. Aloittavat maalivahdit oli molemmilla joukkueilla vaihtuneet, RoKi:n maalissa IFK:ssakin muutama vuosi sitten pelannut Janika Järvikari ja Gimmojen maalilla Kiia Lahtinen. Ajassa 04:59 Clara Rozier aloitti maalinteon maannaisensa Athéna Locatellin syötöstä, 0-1. Ajassa 13:41 eilen hattutempun tehnyt Liikala kuritti Järvikaria; 0-2. Syöttäjinä Nenna Mehtonen ja Ilona Palin. Ajassa 14:12 RoKi otti aikalisän. Erän loppupuolella Johanna Kemppainen nosti Gimmat jo kolmen maalin johtoon ylivoimalla, syöttäjinä Emilia Vesa ja Michaela Pejzlova. Torjunnat Järvikari 12 ja Lahtinen 2.

Toinen erä alkoi IFK:n maalilla. Kemppainen teki toisen maalin Rozierin syötöstä ajassa 20:54 ja noin 3 minuuttia myöhemmin hattutempun Palinin ja Mehtosen syötöistä. Tässä kohtaa RoKi vaihtaa maalilleen Olivia Lastin. Ajassa 31:22 Pejzlova vie IFK:n 0-6-johtoon Siiri Yrjölän ja Liikalan syötöistä. Torjunnat erän jälkeen Järvikari/Last 18 ja Lahtinen 4.

Kolmas erä ehti vanhentua 30sekuntia kun Rozier teki toisen maalinsa otteluun ja vei Gimmat 0-7 johtoon. Ajassa 47:53 Yrjölä teki lukemat 0-8 Veera Huotarin syötöstä, ajassa 48:40 Liikala teki 0-9 Olivia Kylliäisen syötöstä ja ajassa 51:14 Eveliina Kitula Vesan syötöstä lukemat 0-10. Ajassa 52:10 Liikala teki vielä toisen hattutemppunsa Rovaniemen viikonloppuun Erica Korhosen ja Kylliäisen syötöistä. Illan kuningattareksi nousi kuitenkin Kemppainen, joka iski neljännen maalinsa ajassa 57:06 vieden Gimmat 0-12 johtoon. Syötöt Liikalalle ja Yrjölälle, maali oli ylivoimamaali. Selkeä voitto HIFK:lle. Liikalalle 10 tehopisteen viikonloppu ja nousu pistepörssissä kolmanneksi Pejzlovan ja KalPa:n Elisa Holopaisen jälkeen. Lahtiselle ei kertynyt viimeisestä erästä yhtään torjuntaa. RoKi:n maalilla Last torjui 18 kertaa.