HIFK – Kiekko-Espoo 4 – 3 JA. (0-1, 1-1, 2-1, 1-0)

Keskiviikkoinen matsi-ilta aloitettiin Naisten Liigan Lokakuun kuukauden pelaajan palkitsemisella. Stadin Gimmojen hyökkääjä Julia Liikala kirjautti lokakuussa 10 ottelussa huimat 13 + 19 = 32 tehopisteet. Ottelun ensimmäinen erä meni Kiekko-Espoon komennossa ja ajassa 09:23 Naisleijoniinkin valittu Anni Montonen pääsi ohittamaan Gimmojen maalilla torjuneen Kiia Lahtisen. Espoo johtoon 0-1. Erässä ei nähty enempää maaleja. Torjunnat HIFK Lahtinen 11 ja K-Espoo Tiia Pajarinen 5.

Toisessa erässä kotijoukkue pääsi hieman enemmän niskan päälle. Kuitenkin pieni huolimattomuus kostautui ja Espoon onnistunut karvaus johti maaliin ajassa 24:16. Hyökkääjä Tinja Haukijärvi kiskaisi näyttävän laukauksen ohi Lahtisen ja vei espoolaiset 2-0-johtoon. Ajassa 30:53 Julia Liikala asettui maalin eteen, johon Michaela Pejzlova toimitti kiekon. Napakka nosto ja kiekko Pajarisen selän taakse; 1-2. Nämä luvut jäivät voimaan kahden erän jälkeen. Torjunnat Lahtinen 6 ja Pajarinen 8.

Kolmas erä jatkui tasaisena. Ajassa 49:36 Gimmat onnistui vihdoin myös ylivoimalla, kun kiekko pomppi maaliin Siiri Yrjölän mailasta. Syöttäjinä Liikala ja Pejzlova. Vain alle minuutti tasoituksesta, ja Gimmojen niskaan satoi jääkylmää vettä. Ajassa 50:45 Montonen iski irtokiekon Lahtisen taakse; 2-3. Välissä IFK tappaa yhden jäähyn ja ajassa 55:37 muuttuivat numerot tulostaululla. Clara Rozier sai oivaltavan syötön Pejzlovalta, harhautti espoolaispuolustajan ja Pajarisen; 3-3. Toinen syöttöpiste Liikalalle. Erän lopulla Kiekko-Espoolle tuomittiin vielä jäähy ja IFK otti ajassa 59:52 aikalisän. Kahdeksan sekuntia ei kuitenkaan riittänyt voittomaalin tekoon ja varsinainen peliaika päättyi lukemiin 3-3. Torjunnat erässä Lahtinen 9 ja Pajarinen 10.

Jatkoajalla IFK haki aktiivisesti ratkaisua. Ajassa 62:30 yritys vihdoin palkittiin, Vesa ja Rozier pelasivat kiekon maalille. Toisesta aallosta maalille saapunut Pejzlova pääsi iskemään kiekon Pajarisen taakse ja sinetöimään voiton HIFK:lle lukemin 4-3. Torjunnat Lahtinen 0 ja Pajarinen 3. HIFK:lle kaksi pistettä ja Kiekko-Espoolle piste.