HIFK – Kuortane 2 – 1 ja. (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Eilen tappion KalPa:lle kärsinyt IFK kohtasi kotiluolassaan Pirkkolassa Kuortaneen joukkueen. Joukkueet olivat kärsineet ennen ottelua loukkaantumisista ja kokoonpanot elivät eilisestä. HIFK nosti kokoonpanoonsa kolme pelaajaa Akatemia-joukkueesta paikatakseen sairastuneita. Ensimmäinen erä alkoi molemmilta tunnustellen. Ajassa 09:06 HIFK sai jäähyn, jonka selvitti, mutta jäähyn päätyttyä ajassa 11:11 Kuortaneen Nea Pelkonen onnistui liruttamaan kiekon ohi HIFK:n maalia vartioineen Lumi Jääskeläisen, 0-1.  Molemmille joukkueille tuomittiin erässä vielä yhdet kaksiminuuttiset mutta niistä ei maaleja syntynyt. Torjunnat erässä Jääskeläinen 6 ja Kuortane Venla Varis 2.

Toisessa erässä IFK sai kolme mahdollisuutta tasoittaa pelin ylivoimalla, mutta maali antoi odotuttaa itseään. Kuortaneen maalissa Varis venytti itsensä kerta toisensa jälkeen Gimmojen maalintekotilanteiden esteeksi. Erässä ei maaleja syntynyt ja lukemista 0-1 kolmanteen erään. Torjunnat Jääskeläinen 7 ja Varis 10.

Kolmas erä eteni yhdeksännelle minuutille, jolloin erän ensimmäinen tilastomerkintä oli Kuortaneen jäähy. Ajassa 49:29 Clara Rozier päästi helsinkiläisyleisön äänijänteet valloilleen ohjaamalla pelin tasoihin ohi Variksen. Maaliin johtaneet syötöt tekivät Michaela Pejzlova ja Athéna Locatelli. Ajassa 57:53 IFK otti vielä aikalisän, mutta 60 minuutin jälkeen peli oli edelleen tasan. Torjunnat erässä Jääskeläinen 4 ja Varis 10.

Jatkoajalla ajassa 61:30 IFK:lle tuomittiin jäähy, josta kotiyleisökin kävi kuumana. Samassa ajassa Kuortane käytti aikalisänsä. IFK hoiti alivoiman hienosti ja jäähyn jälkeisessä vaihdossa Pejzlova sai syötön Johanna Kemppaiselta, eteni kentän keskiosaan ja hyökkäysalueelle, vei Variksen poikittaisliikkeeseen ja ratkaisi ottelun tarkalla laukauksella ajassa 63:59. Tyylikäs viimeistely tähtihyökkääjältä ja IFK:lle kaksi pistettä tiukan taistelun päätteeksi.

Ottelun Kotiketju-pelaajiksi nimettiin Athéna Locatelli, Lumi Jääskeläinen, Michaela Pejzlova, Ilona Palin ja Eveliina Kitula. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Clara Rozier ja Kuortaneelta maalivahti Venla Varis. Kotijoukkueen Raskaan työn raataja-palkinnolla palkittiin Lumi Jääskeläinen.