HIFK – KalPa 2 – 3 (0-0, 1-0, 1-3)

Stadin Gimmat kohtasivat lauantaina KalPa:n Kuopiosta. KalPa on johtanut Naisten Liigaa lähes koko syyskauden ajan ja joukkueet ovat kertaalleen kohdanneet tällä kaudella. Silloin kuopiolaiset veivät pidemmän korren Kuopiossa. Pirkkolassa joukkueet aloittivat ottelun tunnustellen ja tilanteita luotiin puolin sekä toisin. Erän ehkä vaarallisin maalintekotilanne siunaantui Jenna Hietalalle, joka pääsi nokikkain Gimmojen maalia vartioineen Kiia Lahtisen kanssa. Tuosta tilanteesta Lahtinen venyttti patjansa Hietalan laukauksen eteen. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi KalPa:n jäähy. Lukemat erän jälkeen 0-0. Torjunnat Lahtinen 9 ja KalPa Tiina Ranne 9.

Toinen erä tiivisti joukkueiden otteita. Maalintekopaikoille ei enää päästy liukuhihnalta. HIFK onnistui maalinteossa, kun ajassa 21:29 Julia Liikala siirsi kiekon maaliin Michaela Pejzlovan ja Clara Rozierin syötöistä. Tämän jälkeen HIFK istui kaksi jäähyä, mutta näitä KalPa ei onnistunut hyödyntämään maalien muodossa. Lukemat jännän erän jälkeen 1-0. Torjunnat Lahtinen 10 ja Ranne 5.

Kolmannessa erän alkuun KalPa suihkutti kylmää vettä IFK:n niskaan. Ajassa 41:03 maalintekijänä Hietala, lukemat 1-1. Reilu kahdeksan minuuttia ja Elisa Holopainen vei KalPa:n 1-2-johtoon. 20 sekuntia maalin jälkeen kotijoukkue saa ylivoiman, jossa käy sananmukaisesti ”kalpaten”. Holopainen iskee alivoimamaalin ajassa 50:31 ja lukemiksi 1-3. Tämän jälkeen IFK:n päävalmentaja Saara Niemi otti aikalisän. Ajassa 55:16 Pejzlova sytytti vielä joukkueensa taistelemaan voitosta iskien kiekon terävästi ylänurkkaan ohi Ranteen, 2-3. Viimeiset minuutit IFK pelaa ilman maalivahtia muttei onnistu enää tasoittamaan. Pisteet Kuopioon. Torjunnat viimeisessä erässä Lahtinen 13 ja Ranne 13.

Ottelun Kotiketju- pelaajina nimettiin tänään Veera Huotari, Kiia Lahtinen, Michaela Pejzlova, Mikaela Saukkonen ja Julia Liikala. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Lahtinen, vierasjoukkueesta Tiina Ranne. SuHo:n Raskaan työn raatajana tänään palkinnon sai Veera Huotari.

Päävalmentaja Niemi ei ollut tappiosta liikaa murheissaan.
– Vaikka pisteitä ei tänään tullut, täytyy olla ylpeä siitä miten pelaajat pelasivat. Noudatettiin pelisuunnitelmaa ja tehtiin iso määrä maalitilanteita. Haaste kasvoi tähän peliin selkeästi aiemmasta. Hieno nähdä meidän kolmoskentän ja maalivahti Kiia Lahtisen kauden parhaat pelit tällaisessa ottelussa. Tappio tottakai kirvelee, Niemi päättää.