20.1.2024 Kuortane – HIFK 4 – 5 (0-0, 2-3, 2-2)

Gimmat matkasivat Kuortaneelle vieraaksi lauantain iltapäiväotteluun. Ottelu oli kotijoukkueelle ensimmäisen tämän vuoden puolella. HIFK:n sai takaisin riveihinsä Michaela Pejzlovan ja Karoliina Rantamäen. Gimmojen puolustaja Olivia Kylliäinen tokaisi iloisesti ”todella kiva kun saimme pitkien poissaolojen jälkeen pelaajia takaisin rosteriin. He toivat hyvää energiaa peliin ja pääsivät iskemään muutaman maalinkin”.

Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen vääntö. Maalivahdit hoitivat tarkasti oman tonttinsa eikä maaleja nähty. Kylliäinen antoi tunnustusta vastustajalle ”oma jalka kulki tänään hyvin. Kuortaneen pelaajat antoivat kovaa painetta mutta pystyimme pakkiparini kanssa ratkomaan tilanteet hyvin”.

Ensimmäinen maali tuli hiukan onnekkaasti toisessa erässä alivoimalla, kun Julia Liikala teki esityön paluun tehneelle Pejzlovalle. Pejzlovan hakiessa vielä herkuttelusyöttöä kiekko ponnahti Kuortaneen pelaajasta maaliin. Riemua kesti pari minuuttia, kunnes Kuortane tasoitti pelin.

Gimmojen toinen osuma oli todellinen tahtomaali Pauliina Salosen taisteltua itsensä maalintekopaikkaan Kuortaneen puolustuksen keskeltä. Hetkeä myöhemmin Clara Rozier lisäsi HIFKn johtoa ampumalla kiekon maalin kattoon. Kuortane ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sai vielä kavennettua erän lopussa.

Kolmannessa erässä Kuortane pääsi tasoittamaan ylivoimalla erän puolivälissä. Kylliäinen kommentoi omaa pelaamistaan ”olen pyrkinyt puolustamaan niin että pääsisimme mahdollisimman nopeasti takaisin hyökkäämään”. Hetkeä myöhemmin Pejzlovan johdattama kakkosketju päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja hyökkäyspään pyörityksen jälkeen Liikala laukoi Gimmat taas johtoon.

Liikalan iltapäivän kolmas tehopiste syntyi hienosta syötöstä maalin takaa, josta Rantamäki pääsi niittaamaan HIFK:n viidennen maalin. Ottelun lopussa Kuortane pelasi ilman maalivahtia kuudella pelaajalla kolmea vastaan Gimmojen jäähyillessä. Kotijoukkue onnistui kaventamaan maalin päähän, mutta pelikellosta loppui sekunnit kesken, ja näin Gimmat saivat arvokkaat pisteet mukaan kotimatkalle. KylIiäinen avasi Gimmojen menestysreseptiä ”menimme tarpeeksi hanakasti maalille ja laitoimme hyvällä prosentilla paikoista sisään”.

Gimmojen pelit jatkuu heti huomenna kotona Pirkkolassa. Vastassa klo 15:00 alkavassa ottelussa on KalPa. Tervetuloa kannustamaan Gimmat voittoon!