21.1.2023 HIFK – KalPa 5 – 2 (1-0, 2-1, 2-1)

Eilisen voiton siivittämänä Stadin Gimmat tulivat ryminällä kotihalliinsa ottamaan revanssia viikon takaisesta tappiosta KalPa:lle. Tällä kertaa HIFK oli päättänyt, että kuopiolaiset saavat lähteä kotimatkalle ilman pisteitä – ja se myös näkyi vauhdikkaana pelinä kentällä. Tyttöjen U18 MM-kisoissa pelannut Gimmojen Nelly Andersson tiivisti otteluun valmistautumisen: ”valmennuksen viesti ennen peliä oli, että pysytään koko ajan tiiviinä viisikkona ja tehdään luistelulla se työ, jotta pystymme pelaamaan omaa peliä koko 60 minuutin ajan”.

Gimmojen peli-ilme olikin erittäin pirteä, joukkue siirtyi johtoon ylivoimalla Clara Rozierin ajaessa maalille ja nostamalla kiekon rystyllä ohi Kalpan maalivahdin. Toisessa erässä Kalpa tuli vielä tasoihin, mutta HIFK lisäsi luistelua. Andersson muisteli tyttöjen U18 MM-kisakokemustaan: ”vauhti on aika samantasoista, tosin Kanada ottelussa vauhti oli paljon kovempaa verrattuna Naisten Liigaan. Naisten Liiga on taktisempaa koska treenaamme melkeinpä koko ajan yhdessä seurajoukkeissamme, U18 MM-kisoissa pelimme oli yksinkertaisempaa vähäisen treenaamisen johdosta”.

Toisessa erässä Athena Locatellin hieno siniviivalaukaus upposi kuopiolaisten maaliin ja erän lopussa Michaela Pejzlova ohjasi kiekon tyhjään reppuun Rozierin upeasta syötöstä. Kolmannessa erässä Gimmat eivät antaneet KalPa:lle mahdollisuuksia taistella ottelun voitosta. Satu-Maaria Vihervuori survoi irtokiekon maalin edestä sisään heti erän alussa. KalPa teki vielä kaventavan maalin, ennen kuin Julia Liikala varmisti voiton tekemällä viimeisen maalin tyhjiin. Andersson totesi ottelun tauottua: ”taistelimme kaikki kolme erää ja pelattiin kaikki omalla parhaalla tasolla. Luistelu oli myös isossa osassa voittavaa peliä ajatellen”.

Gimmojen seuraava ottelu on Pirkkolassa keskiviikkona 24.1. klo 19:30. Vastaan luistelee silloin HPK.

Kuva: Alise Harju @alicepics