13.1.2024 HIFK – Kalpa 1 – 2 (1-0, 0-1, 0-1)

Eilisen kirvelevän tappion jälkeen Gimmat pääsivät kotihalliinsa ja saivat punaista päälle. Vastaan asettui KalPa, jolla on kovat halut nousta runkosarjan kärkikahinoihin. HIFK:n tavoite oli selkeä, päästä takaisin voittokantaan. Pistepörssissä hyvin menestynyt Gimmojen Sanni Vanhanen kiteytti valmistautumisen: ”Jalat pitää olla heti valmiina peliin”.

Ottelu alkoikin hyvissä merkeissä ja ensimmäisessä erässä Julia Liikalan kevyehkö laukaus pääsi yllättämään ja Gimmat siirtyivät johtoon. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja maalivahdit pääsivät näyttämään osaamistaan. Toisessa erässä KalPa purjehti Gimmojen puolustuksen läpi ja sai tehtyä tasoitusosuman.

Vanhanen jatkoi: ”peli oli kovatempoinen ja tasainen. Vastustajat pelaa hyvin ja varsinkin keväällä kaikkien peli on kehittynyt.” HIFK:n maalivahti Kiia Lahtinen oli kuitenkin hyvässä vireessä poimien muutamia erittäin vaarallisia maalipaikkoja ja kolmanteen erään lähtiessä tilanne oli tasan. Ottelu säilyi tasaisena, kunnes KalPa pääsi tekemään johtomaalin muutama minuutti ennen loppua. HIFK:n kiristä huolimatta maali jäi ottelun viimeiseksi, joten sarjapisteet matkasivat Kuopioon.

Vanhasella on selkeä resepti menestykseen: ”Jokainen joukkue kehittyy koko ajan ja meidän pitää vaan treenata kovempaa että ollaan parempia kun muut. Uskon silti meidän joukkueeseemme, kun päästään pelaamaan täydellä kokoonpanolla ja pitkään loukkaantuneet saavat lisää pelejä alle, että ei meillä pitäisi mitään hätää olla.”

Ensi viikonloppuna lauantaina on vierasottelu Kuortaneella ja sunnuntaina päästään hakemaan heti revanssia KalPa:sta kotona Pirkkolassa. Tervetuloa kannustamaan Gimmoja!

Kuva: Alise Harju