HIFK – HPK 5 – 0 (0-0, 2-0, 3-0)

Kolmanteen välieräotteluun Stadin Gimmat joutui uuteen tilanteeseen, kun maalivahti Kiia Lahtinen ei ollut pelikuntoinen. Maalille luisteli uransa ensimmäiseen pudotuspeliin Miia Vainio. Ottelun päätyttyä Vainio myönsikin, että uusi tilanne kutkutti: ”perhosia oli todella paljon ennen pelin alkua. Pelin aikana jännitys oli vähäisempää ja sain käännettyä sen omaksi edukseni”.

Ensimmäinen erä eteni vauhdikkaasti alun jäähyjä lukuun ottamatta, pelikatkoja ei juurikaan ollut eikä maaleja tehty kumpaankaan päähän. Toisessa erässä Gimmoilla alkoi onnistumiset myös maalien muodossa. Ensimmäinen niistä oli Michaela Pejzlovan käsialaa, kun hän murtautui hämeenlinnalaispuolustuksen läpi kasvokkain HPK-vahdin kanssa. Kiekko nätisti maaliin ja kädet kohti hallin kattoa. Toinen maali syntyi, kun kaksi HPK:n pelaajaa kulutti jäähypenkkiä. Pejzlova antoi nappisyötön maalin eteen, josta Karoliina Rantamäki ohjasi kiekon puikoista maaliin. Vainiolla töitä kertyi harvakseltaan, mutta se ei pudotuspelien ensikertalaista haitannut: ”pelit, joissa tulee vähän vetoja, on aina vaikeita maalivahdille. Pitää muilla keinoilla pystyä keskittymään peliin, kuten aktiivisella äänen käytöllä”.

Kolmas erä oli Stadin Gimmojen näytöstä. Kolmas maali lipsahti siirretyn rangaistuksen aikana, kun Anni Pere oli koukkinut itsellensä jäähyn. HPK:n maalivahti oli jo poistumassa kentältä, kun hämeenlinnalaisten omat pelaajat syöttivät kiekon vahingossa omaan maaliin. Maali merkittiin viimeiseksi kiekkoon koskeneeseen IFK pelaajaan, Pereen. Näin Pere meni naureskellen juhlistamaan maaliaan jäähyboksiin.

Neljättä maalia edelsi IFK:n aktiivinen karvaus, joka oli jatkunut läpi ottelun. Pejzlova tarjoili keskelle Julia Liikalalle, jonka tarkka laukaus löysi maalin perukoille. Sama duo pyöritteli vielä Gimmojen viidennen maalin 17 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Kokonaisuudessaan kotijoukkue pelasi tarkasti ja uhrautuvaisesti, ja vain muutaman kerran vierailijat pääsi vaarallisesti maalille – pelin loppupuolella jopa hiukan hakemaan asetelmia huomiseen otteluun, kun HPK hyökkääjä kävi tökkimässä kiekkoa, joka oli jo Vainion hallussa. Nollapelin pelannut Vainio hymyili tilanteelle: ”tuollaiset tilanteet ovat normaaleja missä vaan pelissä, mutta pudotuspeleissä nämä tilanteet korostuvat eri tavalla, koska vain tulos ratkaisee ja tietysti tunteet ovat pudotuspeleissä enemmän pinnalla”.

Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla huomenna Hämeenlinnassa. Ottelu alkaa 13:30.

Kuva: Alise Harju